logo

Хотел „Хилтън“ в сталински стил – вътре всички зяпват от почуда СНИМКИ

Хотел „Хилтън“ в сталински стил – вътре всички зяпват от почуда СНИМКИ

Хотелът е едната от известните московски кули „Седем сестри“, известни също и като „небостъргачите на Сталин“

Възможно ли е това наистина да е „Хилтън“? Този въпрос ще си задавате, ако погледнете към поразителната 136-метрова кула в сталински стил в Москва, където е помещава хотел от световноизвестната верига.

Същият въпрос ще ви преследва и когато продължите към лобито. Това е едно наистина впечатляващо помещение с мраморни подове, масивни мраморни колони, огромни искрящи полилеи и златна врата с орнаменти, водеща към салона.

Най-красивите и необикновени къщи в руския квартал на богатите

В лобито ще забележите още рецепция от тъмно черешово дърво, още една златна арка, която очертава рамката на вратата към бара, златни стълбове и елементи, по които се вижда още повече злато.

Очевидно това не е обикновен „Хилтън“, пише „Дейли Мейл“.

Хотелът е едната от известните московски кули „Седем сестри“, известни също и като „небостъргачите на Сталин“. Те са построени между 1947 и 1953 година по заповед на Сталин, който смятал, че липсата на небостъргачи в руската столица е „морален удар“ за нея.

Хотел „Ленинградская“ отваря през 1954 година и веднага се превръща в перла на Москва. Неговите архитекти Леонид Поляков и Андрей Борецки комбинирали няколко архитектурни стила, за да създадат нещо наистина зашеметяващо.

Тази разкошна карета се оказа селска тоалетна! Надникнете ли вътре... СНИМКИ

Хотелът е обновен през 2008 година и става част от „Хилтън“ – „Хилтън Москва Ленинградская“, както е пълното му наименование.

Докато крачите по мраморния под до рецепцията, а после до асансьора, по коридора и до стаята си, отвсякъде сте обградени от барокова атмосфера, лампи, наподобяващи свещи и панели от тъмно дърво.

Историческите елементи, обаче, свършват до прага на стаята, която е в типичния стил за „Хилтън“.

Закуската се сервира в хотелския ресторант „Янус“, където, както в останалите общи части, има огромни мраморни колони и няколко големи полилея.

За закуска се предлага изобилен бюфет с всеки вид закуска, който човек може да си представи.

10 причини никога да не ходите в Москва

Хотелът не е на удобно пешеходно разстояние до забележителности като Червения площад или „Болшой театър“, но все пак е на няколко минути от метростанция „Комсомолская“, откъдето ще стигнете до сърцето на града за по-малко от 20 минути.

Освен това в близост са гарите, откъдето тръгват влаковете за Санкт Петербург, Казан и Екатеринбург.

При всяко влизане и излизане от хотела ще забележите новопристигналите гости, които правят безброй снимки на зашеметяващото лоби. Защото очевидно вие няма да сте единствените, впечатлени от него.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай