logo

Какво в никакъв случай не трябва да правите в Париж

Какво в никакъв случай не трябва да правите в Париж

Не оставяйте големи бакшиши, не се качвайте на такси

Каните се да посетите „града на любовта“ и вече сте направили активна програма? Проверете дали не планирате да направите грешките на типичен турист във Франция!


Закуска в кафенето

Известната френска закуска е мит. Повечето добри френски ресторанти са затворени сутринта, а кафенетата, където се сервира закуска, обикновено се държат от американци. Най-добре е да закусите в хотела, а след това да изпиете чаша кафе някъде на верандата с живописна гледка. 

Най-безопасните места на планетата: Къде ще се спасим от апокалипсиса?

Не използвайте такси като средство за транспорт

Париж е 20 пъти по-малък от Москва по площ, а транспортната мрежа е добре развита: спирките на метрото и автобусите са на всеки завой. В идеалния случай пеша или с колоездене, тъй като градът е безумно красив, а всяка сграда заслужава специално внимание. Не искате да се възхищавате на Париж от прозорец на кола, застанала в задръствания? 


Да оставяте голям бакшиш

Французите най-често оставят дреболия като бакшиш, независимо колко е излязла сметката. Не е необходимо да опитвате да впечатлите сервитьорите и не се колебайте да оставяте 1-3 евро, не повече.

 

Облекло

Не забравяйте: парижкият шик изисква малко небрежност. Дори да се готви час и половина на среща, французойката ще се втурна към мястото на срещата забързано и ще изглежда така, сякаш е сложила първия пуловер, който взела от килера. Ако посещавате ресторант, добавете малко небрежност към външния си вид. Например, ако се съсредоточите върху роклята, тогава не прекалявайте с грима и стайлинга.

Стюардеса разказа за секса по време на полета

Избягвайте дългите разходки из Шанз Елизе

Избягвайте дългите разходки из Шанз Елизе. Или поне бъдете изключително внимателни, особено ако имате прилична сума пари и планирате да пазарувате. Колкото и да е красиво това място, в Париж е най-многолюдно и джебчиите не спят. Те умело маневрират между тълпите туристи и напълно неусетно се обогатяват за сметка на другите. Друга история с пазаруването - опашките по касите и пробните  могат да продължат час и половина.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай