logo

Какво е "златно мляко" и защо е толкова ценено в Индия

Какво е "златно мляко" и защо е толкова ценено в Индия

Редовната му консумация спасява от куп нелечими болести

Напоследък необичайна напитка - „златно мляко“ заема специално място в диетата на знаменитости и последователи на правилния начин на живот. 

Необичайно е не само за името си, но и за лечебните свойства за организма, които се усещат след първия прием. "Златното" мляко идва от Индия, където от много хилядолетия произвеждат настойки и различни подправки, които след това се изнасят по целия свят.


Именно такива подправки като черен пипер, джинджифил, кардамон, канела, куркума в комбинация с мед и сироп насищат млякото и създават невероятна златиста напитка в края. Куркумата не само издава цвета си, но работи и като съставка против стареене. Жителите на Индия отдавна са се убедили в благотворното въздействие на куркумата върху състоянието на човешката кожа и затова тук има ритуал - да се търка момиче с куркума преди сватбата, така че младостта й да се запази за дълго време.

Най-призрачното място на Острова се обитава от 15 духа и нощем там се чуват писъци

Американските диетолози също са съгласни с факта, че редовната консумация на „златно“ мляко е от полза за организма и те го включват в диетата на диабетици и пациенти, склонни към затлъстяване. А специализираните лекари единодушно популяризират тази напитка като лечебна, защото тя прави чудеса с тялото:


"Златното" мляко ще ви предпази от сезонни респираторни инфекции, защото куркумата и джинджифилът се считат за най-мощните природни имуностимуланти. Освен това учените дори вярват, че тази напитка може да потисне развитието на рак в ранните етапи.


Тези, които пият „златно“ мляко, изобщо не се страхуват от свързаните с възрастта промени в кожата, защото джинджифилът, куркумата и черният пипер, включени в състава му, са признати антиоксиданти, които могат да премахнат токсините от тялото, поддържайки безупречен равномерен тонус на кожата и здравословното й състояние, въпреки времето;

Анна се омъжи във Франция и изпадна в шок как там гледат децата си

Само плюс ще получи и дихателната система от системното използване на такова необичайно мляко. Всичко е свързано с кардамона, който стимулира дихателните пътища;


Тези, които искат да отслабнат, без да навредят на здравето си, просто трябва да опитат „златното“ мляко върху себе си. Канелата и черният пипер ускоряват метаболизма и дори регулират нивата на кръвната захар, нормализират неизправностите в стомашно-чревния тракт;
"Златното" мляко подобрява мозъчната функция, което влияе положително на производителността на работния процес, а също така служи като антидепресант.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Блиц тъпанари

Блиц тъпанари 17.10.2020 17:40

Да бяхте се сетили да пишете и как се приготвя. Явно хапчетата или 'златното мляко' не ви помагат.

златното ако

златното ако 17.10.2020 18:24

се приготвя рано сутрин :)