logo

Как живее средната класа в Индия? Да й отидем на гости

Как живее средната класа в Индия? Да й отидем на гости

Жилищата на обикновените индийци всъщност доста приличат на европейските

Знае се, че Индия е страна на контрастите и тук съжителстват изключителен лукс с невероятна мизерия. Покрай това хората като че забравят, че в страната има и средна класа, която всъщност е и най-многобройна. Успях да гостувам на няколко такина индийци от средната класа и си създадох впечатления как живеят те, пише в социалните мрежи българка, която е пътувала много пъти в азиатската страна.

Къде да търсите апартамент под наем в Индия? Има много сайтове, просто напишете апартаменти в Delhi под наем, а опциите за google ще дадат поне 10 броя. Все още има опции за групи във Facebook, те често не дават под наем целия апартамент там, а само една от стаите. Това е, ако търсите сравнително бюджетна опция без никакви договори със собственика, депозит  и за кратко време.

Апартаментите могат да бъдат 1bhk, 2bhk, 3bhk и т.н. BHK е съкратено за спалня - спалня, коридор - хол, кухня - кухня. Вероятно 1bhk ще бъде придобит от младо семейство, семейство с деца ще избере поне 2bhk за цял живот. Но индийците, разбира се, ще предпочетат дома си пред всеки апартамент, дори и малък.

Празни полети. Защо самолетите понякога летят без пътници?

Е, да отидем да видим снимките на стаите. Първата стая, която влизате, когато влизате в индийски апартамент, е хол или, както се нарича тук, зала. В залата ще има диван и няколко фотьойла, маса за чай. Понякога залата може да се комбинира с трапезарията. Кухнята обикновено е отделена, но рядко има врата към кухнята. В кухнята обикновено има малък балкон. Направено е да поставите пералня там и да миете съдовете. Съпругата мие чиниите там, а не в мивката.

В кухнята газът често е от бутилка, въпреки че сега има много газопроводи. Често индийците не искат да се свързват с газопровод, страхуват се, че газопроводът ще се повреди и ще останат без газ. Електрическите печки изобщо не се уважават, това може да бъде само принудителна мярка. Също така в кухнята определено ще има воден филтър.

Цхалтубо - най-бляскавият курорт на СССР, който в момента е обитаван от бездомници

Допълнителни спални. Спалните имат големи двойни легла. По-добре е подглавницата да е кралска, красива, така че да се вижда отдалеч. Спалнята може да има самостоятелна баня. В двоен апартамент ще има точно две бани: споделени за гости и стопанин.

Това, което ме изненадва и най-много ме дразни, е, че тоалетната е поставена в най-отдалечения ъгъл, а преди това в стената е сложен душ. Вече съм свикнала с факта, че водата се излива директно на пода, но защо  не инсталират душа в ъгъла, така че да не се налага да си проправите път през локвите на пода до тоалетната.

Често те все още правят тоалетна в основната баня, а като другата, и то масово използваната, представлява дупка в пода. Индийците не могат без такава индийска тоалетна; те смятат, че тя е по-полезна. Вани в индийските домове са много редки, всички се мият само под душа. Топла вода идва от бойлеря, но я използват само през зимата. През лятото водата от слънцето се загрява почти до вряла.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Екскурзовода

Екскурзовода 10.02.2020 6:40

Аз, като искам да ида в Индия, ще си хвана автобус 26 и ще ида в Столипиново. И там има апартаменти и коне.

Факир

Факир 10.02.2020 8:15

Забравихте да споменете че на покрива на всяка сграда има черни пластмасови резервоари за вода, които се пълнят през тръби 2-3 пъти дневно когато има вода.

брей

брей 24.02.2020 13:42

значи по Тошово време всичкото е било средна класа.

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ 26.02.2020 5:16

полезна информация