logo

Как изглежда летенето с най-добрата бизнес класа в света (СНИМКИ)

Как изглежда летенето с най-добрата бизнес класа в света (СНИМКИ)

На този самолет дори овесената каша е пет звезди!

На този самолет дори овесената каша е пет звезди! Говорим за бизнес класата на „Катар Еъруейз“, която е наречена “Qsuite” и която е патентована. Тя е обявена за най-добрата бизнес класа в света за 2019 от потребителите на TripAdvisor, за 2018 – на Skytrax, както и на други класации на пътешественици.

За да разкрие на читателите за какво всъщност е целият шум, редакторът на “MailOnline” Тед Торнхил хваща полета на авиолинията от Лондон за Доха и разказва за наистина луксозното си изживяване. Превъзходството на “Qsuite” над всички останали си личи на всяка стъпка.

Вижте петте най-скъпи частни самолета, в които можете да живеете, без да слезете на земята

Невероятното пътешествие на наистина скъпите клиенти започва още на Терминал 4 на летище „Хийтроу“, където авиокомпанията има свое собствено фоайе - Qatar Airways Premium Lounge. Помещението е премиум във всяко едно отношение – спокойно, изтънчено, елегантно и... красиво. Централно място в него заемат дървен полилей и „дворът с палмата“ – изумителен воден фонтан в арабски стил. В него можете да видите истински маслинови дървета.

Не е нужно да обясняваме, че съдовете са от първокласен порцелан, обслужването е безупречно, а яйцата по бенедиктински, които можете да си поръчате наред с още цял куп вкусотии, са сготвени съвършено.

След като сте порядъчно впечатлени още преди да сте излетели, е време за същинската част – пътуването.

Салонът на “Qsuite” е декориран в типичните за „Катар Еъруейз“ цветове бургундско червено и сиво. На пътниците се предлага избор от няколко салона, както и възможността да си сменят седалките, ако имат желание. Там те получават одеяло, възглавници, комплект от първа необходимост, пижама и чехли.

Кабините “Qsuite” в средата на салона се формират от група от четири седалки, две по две гледащи една срещу друга. Те могат да се затварят от всички страни. Всичко е подчинено на удобството – седалките са ергономични, има медиа панел, вграден отстрани на масата с USB и HDMI входове, бутони за седалката и осветлението, както и дистанционно. Всичко е на една ръка разтояние.

Всяка кабина има плъзгаща се врата за осигуряване на уединение на пътниците.

Храната и напитките са нещо, което в никакъв случай не бива да се пропуска. Първо сервират шампанско (нищо че в случая на Торнхил е 7.50 ч. сутринта). Екипажът обяснява, че закуската може да се сервира по всяко време и въобще ястията могат да идват в последоваелност според желанията на пътуващия.

Освен овесената каша, внимание заслужават всички студени предястия – пушена сьомга, сирене чедър, плодове, зеленчуци, яйца. Всичко е вкусно и най-важното – прясно.

Бързи, лесни и вкусни витаминозни супички за силен имунитет и стройно тяло

Пътуващите получават кошница с кроасан и шоколадова кифла, които са почти като току-що извадени от някоя френска пекарна. Масата е добре поднесена, с покривка, малко премигваща светлина за атмосфера, която имитира свещи.

След като се нахраните, е време да гледате филми. Или да си поиграете със седалките. Бутоните са много интуитивни и е лесно да намерите и нагласите най-удобната за вас позиция.

Екраните са от най-високо качество и цели 22 инча, така че не се налага филмите да се преформатират. Слушалките са много по-добри от тези в повечето други авиокомпании.

След филма можете да разгледата листа с белите вина. Средната цена за бутилка е 20 паунда. Сервират се с табла със сирена.

Когато самолетът кацне в Доха, пътниците се възползват от ВИП услугата „Ал Маха“ на авиокомпанията. Неин представител ги чака пред самолета още на пистата. Той води пътниците във ВИП автобус със супер удобни седалки, след това към терминала, където трябва да преминат през проверка на паспортите. Там няма опашки, а само един луксозен салон за пристигащи, които могат да си поръчат кафе и да минат през граничната служба, когато сами си решат. Най-хубавото е, че има представител на граничната служба в самия салон.

Когато решите да излитате от Доха, ще минете през ВИП чакалнята на летището. „Чакалня“ едва ли е най-уместната дума. По-скоро става дума за лъскаво дизайнерско фоайе, предназначено за бизнес класа. Централно място в него заема блястящото вито стълбище. Във фоайето има стаи за игра, където деца и възрастни могат да се забавляват, играейки на PlayStation или карайки симулатор за Формула 1. В основата на стълбището пък има зашеметяващ 15-метров безкраен басейн.

Мястото за хранене, обаче, е доста по-скромно и непретенциозно. То е на самообслужване, обстановката е съвсем обикновена, но все пак можете да хапнете прилично.

Експерти разкриват скритите капани на ол инклузива

Излишно е да споменаваме, че на път за Лондон, редакторът Тед Торнхил отново отделя голямо внимание на храната. Този път вместо два вида бяло вино пробва два вида червено, френско, за 27 паунда бутилката.

Все пак, в името на обективността, пътуването в най-добрата бизнес класа има и някои недостатъци. На първо място е безжичният интернет, който е безплатен само в първия един час, а след това трябва да се доплатят 10 долара. Въпреки това след първия час той почти изчезва.

Винената листа е леко подвеждаща, защото тя гласи, че „ще изследвате света на вината“, но едва ли средняшките вина могат да бъдат определени като изтънчени.

Основното ястие от телешко месо също получава черна точка. Добре сготвено е, но със странна смесица от вкусове, които го правят неприятно.

Като се вземе предвид, че и останалите забележки са сравнително дребни, нищо чудно, че „Катар Еъруейз“ обира наградите за бизнес класа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай