logo

Истина е! Село от 78 къщи - на покрива на търговски център

Истина е! Село от 78 къщи - на покрива на търговски център

В него има тенис кортове, улици, училище и басейн

Индонезия е една от най-гъсто населените страни в света. Според официалната информация в страната живеят над 250 милиона души. С всяка година градовете стават все повече и повече, архитектите трябва да намерят решения за изграждането на нови жилищни сгради, училища, детски градини и административни институции. 


Днес има най-сложните методи за строителство, които ви позволяват да използвате всяко полезно пространство, дори и на покривите на небостъргачите. Нищо чудно, че в Индонезия започнаха да се появяват истински села на покривите на многоетажни сгради.


Джакарта - столицата на уникални сгради

Джакарта е столицата на страната и се счита също за най-многолюдния град в света. Например приблизително 14 хиляди души на 1 квадратен километър живеят в Токио. Токио обаче е построен вертикално, а Джакарта е построена на цялата област.

Всички говорят за новото СПА чудо, което ще засенчи прочутата Синя лагуна ВИДЕО

Много сгради в града имат няколко етажа, така че днес проблемът с липсата на земя за строителство е много остър. В града просто няма място за нови сгради, архитектите са принудени да използват всяка територия. Към 2019 г. в града живеят над 10 милиона души, които са принудени да се сгушат в малки стаи.


Ситуацията се влошава от природата, наводнения се случват ежегодно в Джакарта, хората са принудени да се борят със стихиите.

Проблемите на града принуждават строителите да създават цели селища на покривите на многоетажни сгради. 


Интересното е, че първото село на покрив се появи преди повече от 10 години. Разположено е на покрива на десететажна сграда и е с обща площ около 1,2 хектара. Селото дори има собствено име - парк Cosmo. За града, който постоянно страда от стихиите, такова решение е истински изход от ситуацията.

Под селото е търговски център, жителите имат възможност за постоянен достъп до забавления и пазаруване.

Кой е най-големият град на Черно море?

Заслужава да се отбележи, че правителството на Индонезия вече повдигна въпроса за преместването на града на друго място, но такова строителство изисква значителни инвестиции. Днес страната няма такива средства, поради което е принудена да решава проблемите с пренаселението по други начини. Такива опции могат да бъдат създаването на села на покривите на големи сгради.


Село върху търговски център

Ако погледнете селището, е трудно да си представите, че такова нещо би могло да се създаде на покрив. Селото има свои собствени пътища, дървета и дори зелени площи. Пътищата са павирани с павета, наоколо има 78 жилищни сгради, в които местните жители живеят комфортно. Има и тенис корт, голям басейн и няколко детски площадки. Жителите на селото могат лесно да разхождат домашните си любимци, без да напускат покрива на сградата.

Безопасността на жителите се осигурява от метална ограда по целия периметър на сградата. Хората не се страхуват за децата и домашните си любимци. До покрива има специална система за повдигане, която ви позволява да карате до къщата, използвайки собствен транспорт. Заслужава да се отбележи, че цената на една частна къща започва от 200 хиляди щатски долара. Да купи този имот може всеки гражданин на страната.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай