logo

Има райски кътчето по света, където ще ви платят да се заселите там

Има райски кътчето по света, където ще ви платят да се заселите там

Сред тях са села в Италия и Испания, остров в Австралия, град в САЩ

Стотици малки градове и села по света бавно умират. Те са толкова закъсали за жители, че някои държави дори са готови да платят, ако се преместите да живеете на тяхна територия. 


Село Понга, Испания

Малкото село Понга в провинция Астурия с население от 694 души мечтае за стабилна икономическа и демографска ситуация. За да постигнат целта, селищните власти са готови да платят 3 хиляди евро за всяка двойка влюбени, които са се преместили да живеят при тях, а за всяко дете, родено в село Понга, още 3 хиляди евро.

Това са най-луксозните влакове в света

Село Понга е едно от най-старите селища в страната, разположено в защитена зона, заобиколена от невероятна гледка и чист планински въздух. Рай за интровертните романтици.


Бормида, Италия

Бормида се намира в провинция Савона, на 80 км от Генуа. Населението е само 456 души - много местни жители напуснаха селото по градовете в търсене на работа, в Бормида има големи проблеми със заетостта. Предложението на властите ще бъде интересно за тези, които работят дистанцирано с интернет. Вярно, че въпросът „има ли стабилна връзка в селото“ остава отворен.

Тези, които решат и се преместят, чакат 2 хиляди евро и наемане на жилища на приятни цени - от 50 до 120 евро на месец. 


Детройт, САЩ

Някогашната "автомобилна столица на Съединените щати", град Детройт не преживява най-добрите си времена. Властите на Мичиган се опитват да привлекат специалисти от различни области. Професионалистите, които идват в Детройт да работят и живеят, ще бъдат примамени с по 2,5 хиляди долара и ще бъдат подпомагани по време на периода на адаптация. 


Мишима, Япония

В малкото японско селище Мишима живеят приблизително 400 души. Това са главно възрастни хора. Селото е разположено на три малки острова. Сред предимствата - красива природа и добра екология. Минусите - липсата на работа, перспективи и забавление.

Тези, които не се страхуват от това, могат да очакват по 840 долара и финансова подкрепа за първите 3 години от живота на острова. 


Саскачеван, Канада

Провинция Саскачеван посреща млади талантливи професионалисти от цял ​​свят, които току-що са получили диплома и все още не са намерили работа. Завършилите са поканени да работят за период от 7 години, с възможност и надежда, че след това ще останат в Канада за постоянно пребиваване. На първо време правителството предоставя на всеки специалист по 20 хиляди долара.

Не се къпете и не ходете по нужда след 22 в Швейцария - ще ви арестуват!

За повече информация относно условията на офертата вижте провинциалната програма за имиграция.


Остров Мацикер, Австралия

Тази оферта е подходяща за тези, които ценят неприкосновеността на личния живот и природата, които не се нуждаят от шума на града, забавленията и инфраструктурата.

Площта на остров Мацикер е по-малко от 2 километра. Няма кафенета, търговски центрове и клубове. Но има изобилие от зеленина и тишина. Този смелчак, който замине да живее в щата Тасмания, ще бъде осигурен с жилище и работа, например можете да се устроите като пазач на фара.


Острови Питкерн, Южен Тихи океан

Друг добър вариант за отшелници. Само 50 души живеят на островите Питкерн. На новите жители е гарантирано, че ще получат земя за изграждане на къща и ще им е осигурена цялостна подкрепа по време на адаптацията. Вярно е, че на острова има само 1 магазин, който работи три пъти седмично. За развлекателния сектор няма какво да се каже. Досега само 1 човек е решил да се премести тук. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай