logo

Идеи за пътешествия, при които е лесно да спазвате социална дистанция

Идеи за пътешествия, при които е лесно да спазвате социална дистанция

Има много начини да избягате от тълпите и да се радвате на почивка

Все по-големият брой случаи на COVID-19 възпрепятстват пътуването до повечето от най-популярните туристически дестинации в света.

Това обаче е шанс за по-малко известните, по-отдалечени места. Днес те се радват на все по-голям интерес.

Има много начини да избягате от тълпите и да се радвате на социално дистанцирана почивка.

Разходете се по дивите пътеки на Япония

Тъй като страната все още е до голяма степен забранена за международни посетители, сега е подходящо време за местните туристи в Япония да видят собствената си държава без обичайните тълпи.

Сега местните могат да разгледат забележителностите и да открият най-големите скрити скъпоценни камъни. Туристите могат да изберат да излязат от утъпканата пътека сред красивите храмове и горещи извори на Кунисаки на юг или да изследват магистралата Накасендо от Киото до Токио.

Потомците на великите монголи, кои са те?

През юли Япония стартира своята кампания Go To Travel за насърчаване на вътрешния туризъм в страната, като отпусна субсидии за хотели и пътувания за местните. Очаква се страната да се отвори за международни туристи още през пролетта на 2021 г., преди Олимпийските игри в Токио през юли.

Пътешествие по американските пътища с каравана

Наемите на каравани стават все по-популярни, защото това дава възможност на хората да пътуват, без да се налага да отсядат в място за настаняване.

Любителите на пътуванията могат да планират маршрут по специализирани пътища и да разгледат десетки забележителности – от обширните лозя в долината Напа, през планините, пустините и дюните на националния парк Guadalupe Mountains в Тексас, до разходка в Гранд Каньон.

Малките селца в Италия

Месеци, след като вирусът буквално разтърси Италия, малките села на страната се очертаха като предпочитано място за бягство на пътниците, търсещи спокойствие и тишина. С приблизително 5800 малки села - половината от които се смятат за изоставени, туристите могат да се чувстват като у дома си и да прекарват дните си по скритите пътеки.

Красиво планинско поточе яде живи хора, не оставя дори и костите

Междувременно, наемът на кемпер и наскоро разширен велосипеден маршрут, свързващ 240 километра тоскански села, позволяват на почиващите да разгледат целия ​​регион. През май италианското правителство отдели 30 милиона евро, за да вдъхне нов живот на своите исторически центрове, с особен акцент върху селата в пет южни региона.

Разкрийте тайните на Франция

Дом на емблематичните състезания от Тур дьо Франс, Франция може да се похвали с някои от най-красивите велосипедни маршрути в света, подходящи за колоездачи от всички нива. Именно изобилието от велосипедни маршрути в Прованс дава на туристите много възможности да опознаят местния регион.

Летовниците, търсещи социално дистанцирано бягство, могат да избират измежду селските маршрути в цялата страна, да се насладят на красотата на Пиренеите, историческите замъци в долината на Лоара или полетата на Прованс.

Карайте по отдалечените пътища на Шотландия

Обширните планински райони и острови на Шотландия са сред най-живописните и социално отдалечени места за бягство за туристите. Пътуващите могат да изберат измежду най-отдалечените маршрути в страната, независимо дали шофират през неравната планинска верига на остров Скай или пътуват до полуостров Knoydart, за да изследват покритите със сняг върхове по живописния маршрут на Снежните пътища, скрити в националния парк Кернгормс.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай