logo

Готическо имение в Шотландия се продава само за 1 паунд, но не всеки иска да го купи

Готическо имение в Шотландия се продава само за 1 паунд, но не всеки иска да го купи

Купувачът ще трябва да се наеме да върне старата му слава

На търг в град Арброут, Шотландия бе представено готическо имение от XIX век. Изглежда, че недвижимият имот е безценен, но първоначалната цена е само един паунд.

Няколко фактора повлияха на ценообразуването, а основният, разбира се, е състоянието на недвижимия имот. Нивото на разхура в имението е изключително високо. Толкова много, че на някои вградени прозорци има предупредителен знак „Опасна сграда, НЕ Влизайте“. Но въпреки всичко това, акционерите са уверени, че търсенето ще бъде голямо.

Един върху друг – това ли е бъдещето на пътническите полети?

Този имот дава чудесна възможност на новия собственик да възстанови сградата в предишната й слава. Имението е построено за семейство Корсар. Преди Втората световна война сградата служи като хотел, след това е окупирана от Министерството на войната, а по-късно се превръща в сиропиталище.

Имението е творение на архитекта Уилям Лайпер и е едно от най-известните му произведения заедно с фабриката за килими Темпълтън (известна още като двореца на Дожите) в Глазгоу. Началната цена за това произведение на архитектурното изкуство е само един паунд. И ако все пак някой реши да инвестира, ще бъде много удобно да стигне до имота - редовните железопътни и автобусни връзки между близките градове и села ще са много полезни.

Тюленовата пещера край Приморско крие съкровището на Вълчан Войвода

Тези впечатляващи домове са подходящи за различни видове купувачи, които търсят добре разположен дом с директен достъп до местните удобства.

Наддаването приключва на 17 юли в 11 ч. местно време, съобщава Daily Record. Дотогава всеки може да участва в него чрез услугата nationalpropertyauctions.co.uk.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай