logo

Дубай открива поредното най-голямо нещо в света

Дубай открива поредното най-голямо нещо в света

Билетите вече са налични, а цените им започват от 35 щатски долара

Когато Дубай прави нещо, вече знаем, че то ще бъде най-голямото, най-бързото или най-луксозното такова в целия свят. Следващия месец, точно в стил Дубай, градът ще отвори най-голямото и високото наблюдателно виенско колело в света.

Планирано да отвори на 21 октомври, виенското колело „Аин Дубай“ (Ain Dubai Ferris Wheel) ще се завърти на повече от 250 метра над земята, откривайки гледки към яхтеното пристанище, силуета на града и остров Сини води.

Отварят най-дълбокия басейн в света - цял потопен град! ВИДЕО

Но естествено това няма е да е обикновено возене с виенско колело. ВИП пътниците ще имат възможността да вечерят в своя лична кабинка или да си резервират личен барман, който да им забърква напитки докато колелото се върти, съобщава “Travel+Leisure”.

Едно возене с колелото ще продължи около 38 минути и може да се резервира както за през деня, така и за през нощта. Докато чакат да се качат на „Аин Дубай“ пътниците могат да гледат големия LED екран на върха на колелото, показващ най-интересните неща в града.

„Аин Дубай“ означава „Окото на Дубай“ на арабски. Но то е много по-високо от другите такива „очи“ по света. То ще бъде почти два пъти по-високо от Лондонското око, а всеки крак на колелото е дълго повече от 120 метра. То ще може да превозва до 1750 пътници наведнъж в 48 отделни кабинки.

(Снимки: AIN DUBAI FERRIS WHEEL)

Колелото ще има различни кабинки, всички с климатична система срещу дубайската жега. Посетителите ще могат да избират между кабинки за наблюдение или социални кабинки (с бар вътре). Има и частни кабинки, които могат да бъдат резервирани за специални събития като сватби или рождени дни.

Златният пазар в Дубай, където всеки ден се излагат по 10 тона скъпоценен метал

Билетите вече са налични, а цените им започват от 35 щатски долара.

Откриването на виенското колело съвпада със Световното експо в Дубай, което беше отложено миналата година заради пандемията. Световното експо 2020 е предвидено да започне на 1 октомври и ще продължи до 31 март 2022 г.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай