logo

Дорнско вино от “Игра на тронове” и китайската напитка Маотай очакват посетителите на Wine Fest Burgas 2019

Дорнско вино от “Игра на тронове” и китайската напитка Маотай очакват посетителите на Wine Fest Burgas 2019

Дорнско вино от “Игра на тронове”, екзотичната китайска напитка Маотай, дюлева ракия с шафран и много други изненади очакват посетителите на на Wine Fest Burgas 2019. Събитието ще се проведе от 26 до 28 юли в Експозиционен център Флора.

Wine Fest Burgas идва точно в разгара на лятото, за да представи най-новото от българските и световни изби. Предвидени са и щандове с гурме специалитети.

От щандовете на изложителите ще може да купите на цени на производител вина от България, Италия, Аржентина, Франция, Нова Зеландия и страни от Балканския полуостров.

Археолози обявиха сензационна находка! Откриха в гробница "еликсира на безсмъртието"

За първа година ще се организира дегустация на селекция от екзотични спиртни напитки - една от които е китайската Маотай, направена от ферментирало сорго. Премиера за България ще бъдат дюлевата и крушова ракия с шафран от Меларуж. А фокус тази година ще има и върху малиновото вино, което ще има представители от три различни фирми.

За първи път в България пристига любимата напитка на Тирион Ланистър от “Игра на тронове”, а именно вино от Дорн. Посетителите на Wine Fest Burgas ще бъдат първите в страната, опитали дорнското вино, а количеството е ограничено.

Жителите и гостите на града ще могат да опитат и козе сирене с трюфели от Du Chef Radichev, супер селското изпълнение на Гурменица и други месни и млечни деликатеси.

Всеки посетител ще получи стъклена брандирана дегустационна чаша и възможността да гласувате за най-доброто вино на фестивала.

Никога не правете тази грешка в Дубай и ОАЕ - смъртна обида е

Работно време е типично лятно и стартира от 16,00 часа и продължава до 22,00 часа.

Събитието се осъществява с подкрепата на банка ДСК и съдействието на община Бургас.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!