logo

Дъхът ви ще спре от това ВИДЕО с най-големия круизен кораб в тесния Коринтски канал

Дъхът ви ще спре от това ВИДЕО с най-големия круизен кораб в тесния Коринтски канал

Пасажерите на широкия 22 метра кораб „Бремар“ дори биха могли да се протегнат и да докоснат с ръка сводовете на канала

Изумителни кадри показват момента, в който най-големият в историята круизен кораб минава през Коринтския канал в Гърция, буквално провирайки се между тесните му стени.

На разпространяващия се с голяма скорост клип се вижда как съдът минава през канала и дори пътниците са излезли на най-високата палуба, за да наблюдават случващото се.

Тъмната страна на круизите: Пътнички изчезват безследно

Пасажерите на широкия 22 метра кораб „Бремар“ дори биха могли да се протегнат и да докоснат с ръка сводовете на канала. В най-тясната си част той е 24 метра, съобщава „Дейли Мейл“.

Круизният кораб е дълъг 196 метра и може да превозва над 1200 пътници и екипаж на борда. За преминаването на канала, обаче, му е била нужна помощта на влекач, който да го поддържа в правилна позиция.

Корабът, който тежи близо 24 000 тона, е собственост на британската компания “Fred. Olsen Cruise Lines”. Миналата сряда той стана най-големият плавателен съд, минавал през Коринтския канал.

 

„Бремар“ в момента е на круизното пътешествие „Коринтски канал и гръцки острови“, което започна от британско пристанище през септември.

В края на клипа се вижда как той се връща обратно в открито море.

Дългият 6,4 км Коринтски канал разделя континентална Гърция от полуостров Пелопонес и свързва Корнтския със Сароническия залив. Построен е между 1880 и 1893 година с цел да позволи на корабите в Егейско море, които пътуват към Адриатическо море, да си спестят близо 185 морски мили от маршрута.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай