logo

Дестинация-мечта дава страхотна безплатна екстра за всички туристи

Дестинация-мечта дава страхотна безплатна екстра за всички туристи

Тя ще важи за всички чужденци, които не пребивават постоянно, и ще стига до 4000 евро

Мечтата да се метнем на самолета и да заминем за някоя красива дестинация в последния момент изглежда непостижима тази година. Дори и да си направите предварителни резервации във време, в което пътуването изглежда толкова лесно, несигурността, породена от пандемията, води до това, че пътешествието дори в рамките на Европа изглежда твърде опасно.

Но какво ще направите, ако има дестинация, която гарантира, че разходите ви ще бъдат напълно покрити във всяка ситуация, свързана с Covid-19, която може да възникне по време на вашата почивка?

Затвор в рая: Турист отиде в Куба и преживя най-страшния си кошмар

При това говорим за дестинация, която е толкова желана и популярна, че със сигурност и вие сте я разглеждали и мечтали да видите отблизо.

Испанската област Андалусия обещава да ви разтовари от всички притеснения, свързани с вируса, през следващата година. Тя ще прави напълно безплатни туристически застраховки за Covid-19 за чужденците в страната, които не пребивават постоянно там.

На сайта на автономната провинция се посочва, че застраховката ще е с лимит 4000 евро и ще включва медицински разходи и такси, фармацевтични разходи, свързани с възстановяване от коронавируса, и разходи за престой в болница.

Туристите ще могат да се възползват от безплатната Covid застраховка през цялата 2021 г. В случай на нужда тя ще покрива и превоза с въздушна линейка и дори прибиране вкъщи с медицински полет. От нея ще се заплаща и принудителния удължен престой в хотелите.

Застраховката ще важи при престой на туристите в хотели, туристически апартаменти, къщи за гости, хостели, хотели с апартаменти, къмпинги и хижи в провинцията. Няма да има ограничение за възраст.

Разбира се, това не е единствената причина Андалусия да е най-отгоре в списъка ви с желани дестинации. Най-южната част на Испания има типична атмосфера със своите очарователни бели къщи, червени покриви и калдъръмени улички. Историята на този стар регион е богата и колоритна, със значително мавританско наследство, което се вижда в изкуството, архитектурата и паметниците на Андалусия, пише „Дейли Мейл“.

Вижте кои са най-атрактивните и красиви градове на Андалусия – от добре известните като Севиля, до скритите съкровища като Баеза. Те се простират изток на запад по южното испанско крайбрежие и самия чертаят маршрута, по който да преминете.

Гренада – блестящият град

Преди Ренесансът дая започне да оформя испанската култура през 16-и век, андалусия е била управлявана от маврите около 800 години. Те оставили след себе си ислямска архитектура. Най-известен е Алхамбра – червеният замък.

Докато Алхамбра е знаковата забележителност на Гренада, самият град е разположен в полите на планината Сиера Невада. Там историята се смесва с модерната култура.

Севиля – пристанището към Индиите

Известна като „перлата на Андалусия“, Севиля е може би най-популярна сред туристите, не само защото е столица на автономната област, но и защото е дом на испанското фламенко 40 000 портокалови дървета.

Освен със своята енергична атмосфера, изпълнена с музика и танци, тя се гордее и с най-голямата готическа сграда в Европа – Севилската катедрала.

Кордоба – оживеният град

Основана от римляните, а по-късно столица на ислямска Испания, Кордоба е оживено средище на различни култури. Разположена е в сърцето на Андалусия, а през нея тече красивата река Гуадалкивир. Тя прави долината плодородна и подходяща за лозя и маслинови дървета.

Пътуването до Кордоба няма да е пълно, ако не се разгледа Мезкита – една пт най-прочутите ислямски сгради в света. Представлява уникален ибрид между джамия и катедрала и е от времето, когато мюсюлмани, евреи и християни живели заедно.

Баеза – градът на златното мълчание

Това е един от най-малките градове в Андалусия и това е част от чара му. Следвайки маршрута на пленителните ренесансови паметници, ще откриете колко много е скрито на такова малко място. И тъй като то е едно скрито съкровище, няма да ви се налага да се блъскате с тълпи от туристи.

Някога градът е бил образователен и религиозен център, а днес на всеки ъгъл можете да видите дворци, църкви, джамии, бели къщи, площади, фонтани и кули.

Убеда – хармоничният град

В Истанбул бесни: За нас локдаун, а за туристите...

На един хвърлей от по-малката си сестра Баеза се намира защитеният със стени град Убеда. Той е още един ранен пример за ранна нерелигиозна ренесансова архитектура и градско планиране в Испания.

В Убеда има цели 9 исторически църкви от 17-и век. Наричат го „хармоничния град“, защото няма една сграда, която да изпъква пред всички останали. Всяка улица, всеки площад и всеки квартал представляват композиция от забележителни архитектурни находки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай