logo

Да бъдеш като Алиса в страната на чудесата: Имот в Airbnb наподобява огромна змия, а стаите без врати ГАЛЕРИЯ

Да бъдеш като Алиса в страната на чудесата: Имот в Airbnb наподобява огромна змия, а стаите без врати ГАЛЕРИЯ

Проектиран от мексиканския архитект Хавиер Сеносиаин, той е скулптурен парк и същевременно жилищен комплекс

Ако винаги сте искали да отседнете на меко казано сензационно и нетрадиционно място, то този имот в Мексико, вдъхновен от змии, няма как да не остави без дъх.

Ваканция и смърт в Занзибар: Туристи носят редки болести и умират след почивка в Африка

Сградата се казва Quetzalcoatl's Nest. Това буквално означава "Гнездото на Кетцалкоатъл" (перната змия, мезоамериканско божество). Невероятното архитектурно произведение, разположено на 40 акра, прилича на гигантска змия, а устието е изградено върху 6 метрова естествена пещера.

Проектиран от мексиканския архитект Хавиер Сеносиаин, той е скулптурен парк и същевременно жилищен комплекс, като един от 10-те апартамента е на разположение под наем чрез Airbnb.

Занзибар въведе шокираща забрана! Туристите плащат яка глоба, ако...

Няма врати (освен на главния вход), стаите са свързани чрез криволичещи тунели и гостите могат да се изкачат по стълбище, за да влязат в устата на змията, откъдето се разкриват очарователни гледки.

Сградата съдържа пет спални, напълно оборудвана кухня, трапезария и просторни бани.

Големите кръгли прозорци, оборудвани със седалки, дават възможност на туристите да се възползват максимално от великолепните гледки. Има привлекателна обща вътрешна градина с тропически растения, малко езерце и разноцветни стъкла.

Сеносиаин, който е известен със своите мечтани органични дизайни, завършва Quetzalcoatl's Nest през 1998 г., а домакинята Патрисия стопанисва мястото от 2015 г.

Тя казва, че когато прави обиколка на гостите, реплики като „уау“, „ооо“ и „ооо ла ла“ присъстват в изобилие.

Продължава: „Това място е идеално за всеки, който обича природата, тишината, гората, архитектурата и уединението.

„Има парк с ботанически градини, пещера с минерали и езера, които да обиколите. Това е идеалното място за малки групи на ретрийти, за писане, за медитация, за йога, за разходка, за приятна почивка".

Гостите са оставили блестящи отзиви и мястото има оценка 4.92 за чистота, местоположение и съотношение цена-качество.

Натали, която остеднала там чрез Airbnb през февруари, казва: „Това място надминава всички очаквания. Каква страна на мечтите! Чувствах се толкова специално, че можех да остана на място като това и да изживея част от най-смелото въображение на някого. Това е преживяване веднъж в живота“.

И Марк, който наел шантавия апартамент през 2018 г., добавя: „Да спиш в корема на гърмяща змия в най-красивия архитектурен и ландшафтен парк от Хавиер Сеносиайн е незабравимо преживяване. Ще се почувствате като Алиса в страната на чудесата!

Цената струва 228 британски лири на вечер.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай