logo

Били ли сте в такъв зоопарк? Животните там се разхождат на свобода, а хората са в клетки!

Били ли сте в такъв зоопарк? Животните там се разхождат на свобода, а хората са в клетки!

През 2002 г., след дълъг и труден процес, Австрия се превърна в една от първите европейски държави, които успяха да забранят изпълненията на животни в циркове, като признаха, че това е жестоко отношение.

Останалата част от света постепенно стига до такова решение, но е време да продължим и да постигнем забрани в зоологическите градини, защото животните не трябва да живеят в плен, за да се забавляват някой друг.

Сега тенденцията за забрана на контактни зоологически градини е набрала скорост, но ние вярваме, че е необходимо да се затворят всички. Никой не знае какво се случва зад портите на тези заведения след затварянето им, но зоологическите градини често се оказват доста неприятни места, където животните са безкрайно измъчвани.

Несъмнено зоологическите градини до известна степен са в състояние да изпълняват образователна функция, но цената на такова образование е твърде висока. За да не унищожим напълно тази сфера, можете да измислим разумна алтернатива, както в Чили. Чували ли сте за зоопарка Safari Lion Zoo?
Един от най-необичайните зоопаркове в света бе открит в град Ранкагуа и е единственото място в Латинска Америка, където в клетките седят ... хора.

И това място е дом за шест възрастни лъва, които живеят на площ от около 2 хектара в естествената си среда.

В Safari Lion Zoo хората седнат в специални укрепени камиони,  които ги карат на организирана обиколка. Хищниците са примамвани от автомобилите с миризмата на прясно месо.
Докато персоналът на зоологическата градина храни животните, туристите имат възможност да заснемат едър план, ако са достатъчно смели, да се опитат да ги помилват.

Естествено, на посетителите е строго забранено да се хранят лъвовете, както и те не трябва да се дразнят, за да се избегнат злополуки.

Такова развлечение не е за всички, защото, въпреки многобройните предпазни мерки, вие ще срещнете не домашни котки, а истински хищници в собствения им дом.

Честно казано, идеята за чилийската зоологическа градина е добра, но не е достатъчна, защото всъщност лъвовете все още живеят в клетка, просто огромна. Но тъй като еволюцията на самата идея за подобна зоологическа градина има право да съществува, човечеството може да използва такъв формат, докато не се осмели напълно да изостави идеята да задържа някого в плен.

Коментирай