logo

Безплатните удоволствия в скъпарския Сингапур

Безплатните удоволствия в скъпарския Сингапур

Лъскавият град-държава е с цени, много по-високи от тези на неговите съседи

Сингапур е скъпо място за посещение. Няма как да се избяга от това. Лъскавият град-държава е с цени, много по-високи от тези на неговите съседи.

Ако той е кратка спирка по време на пътуването ви, това не е проблем. Но за голямо пътуване в региона престоят в Сингапур може се окаже финансов шок и да отблъсне хората, които се опитват да опознаят тази част от света с ограничен бюджет.

Ако все пак искате да посетите страната, обаче, има много начини да я разгледате икономично. Тя предлага много евтини или направо безплатни неща за правене, които ще оползотворят престоя ви.

Тук домовете и колите не се заключват, родителите нямат причина да се тревожат за децата

Вижте кои са нещата, които можете да правите напълно безплатно в Сингапур:

Да се охладите в подземните молове

Най-добрите места за охлаждане в този много горещ град са подземните молове, където климатичната система е изумителна. Можете да се придвижите из голяма част от града без дори да се излагате на жегата и влагата. Тъй като през нощта става хладно, това може да ви спести допълнителното плащане за климатик в хотела или хостела ви. Освен това можете да прекарате следобеда, разхождайки се из подземен Сингапур без да харчите пари, пише nomadicmatt.com.

Да се разходите из градините

Ботаническите градини са безплатни и са прекрасно място за разходка, особено сутрин и вечер, когато тропическото времена Сингапур се охлажда малко. Рано сутрин местните практикуват тай чи на поляната и често се провеждат безплатни концерти през уикендите.

Да посетите плажа

Ако имате нужда да избягате от шумните метрополис, отидете на остров Сентоша. Там можете да се отпуснете ид а си починете на плажа. Всъщност там има три плажа, от които можете да избирате, в зависимост от това какво точно търсите. Силосо е мясото със занимания, Танджон е подходящ за разпускане с питие в ръка, а Палаван ви очаква, ако пътувате с деца.

Да видите Супердърветата

Градините до залива представляват природен парк върху 250 акра и са най-известни с масивните си супердървета. Това са вертикални градини, високи между 25-50 метра, които изглеждат като огромни дървета. Те са дом на най-различни видове екзотични растения и папрати, които създават една зашеметяваща гледка. Въпреки че трябва да платите, за да разгледате тези парници, достъпът до самите дървета е безплатен.

Да посетите Националния музей на Сингапур

Входът в музея се заплаща, но там всеки ден предлагат безплатни обиколки, заради които си заслужава да се посети. Това е най-старият музей в страната, отворил врати през 1849 г. Той разказва историята на страната и е страхотно място да научите повече за нея.

Да изминете маршрута Макричи

Маршрутът Макричи покрива 11 км пътеки в най-големия резерват на страната. Това е мястото, където местните ходят да тичат или да се разходят и е много подходящо да се разведрите, ако искате да избягате от града. Част от маршрута включва 250 метра висящ мост, от които се откриват красиви гледки наоколо.

Да видите катедралата „Сейнт Андрю“

Това е най-голямата катедрала в страна, построена в средата на 19-и век. Тя е изградена в неоготически стил и е първият англикански евангелистки храм извън Великобритания. Нейният хор е най-старата музикална институция в страната.

Да се снимате с мерлион

Мерлионът е митично създание с глава на лъв и тяло на риба. Той е символ на страната и често се счита за изображение на самия Сингапур. Има статуя на мерлион в Мерлион Парк (централния бизнес квартал), която можете да видите и да се снимате с нея. Из града има 5 официални статуи на мерлиони, но двете в Мерлион Парк са най-известните).

Да наблюдавате звездите

Научният център в Сингапур предлага безплатно наблюдение на звездите всеки петък между януари и ноември. Това е една наистна страхотна възможност и образователно изживяване за деца и възрастни.

Да си направите еднодневна екскурзия до Чек Джава

Този воден резеврват се намира на остров, до който се стига след кратко пътуване с ферибот от града. Има пешеходна алея над водата, по която можете да минете, както и голяма наблюдателна кула, която можете да изкачите, за да се насладите на изгледа.

Да разгледате Музея на изкуствата

Музеят пази най-голямата колекция от съвременно южноазиатско изкуство. Тук има много знакови произведения, които ще грабнат вниманието ви. В петък вечер входът е свободен.

Да посетите Хау Пар Вила

Известен още като Градините на тигровта мас, този тематичен парк има над 1000 статуи от китайския фолклор и мотология. Най-популярната част от него е изображението на Десетте двора на Ада – изложба, показваща как изглежда адът в китайската митология.

Неприятните неща в Сингапур, за които туристите не са подготвени

Храмът със зъба на Буда

Разположен в Китайския квартал, този будистки храм е и музей и пази зъб от истинския Буда. Четириетажната сграда е построена в началото на века, но имитира стила на китайската династия Тан. Входът е свободен.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Fire BG

Fire BG 19.10.2020 8:42

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/