logo

Авиокомпания въвежда невиждана мярка срещу пътниците без маски

Авиокомпания въвежда невиждана мярка срещу пътниците без маски

Тя се налага, тъй като не може самолетът просто да спре по средата на полета

Руският превозвач „Аерофлот“ обяви, че ще отдели специални седалки в самолетите си за пътници, които отказват да носят маски.

„От критична важност е за нас да осигурим безопасността на пътниците", заяви говорителката на компанията Юлия Спивакова, цитирана от Си Ен Ен.

Няма да повярвате каква дивотия измисли пътник, за да не носи маска в самолета

„Аерофлот“, които е националният и най-голям превозвач на Русия, има политика, според която пътниците трябва да носят маска, когато се качват на самолета и по време на полет, освен когато ядат, пият или си сменят маските.

Въпреки това изглежда, че някои пътници не се подчиняват на тези правила. И понеже самолетът не може просто да спре по средата на полета и да свали непокорния пасажер, „Аерофлот“ отделя определни седалки на всеки полет за хора, които не искат или не могат да следват разпорежданията.

„Това не изключва прилагането на други мерки в случай на нарушаване на правилата за използване на лични предпазни средства на борда“, добави Спивакова.

Политиките за носене на маски в самолетите са различни според различните държави и авиокомпании. До голяма степен задачата по прилагането им се възлага на салонния екипаж.

Русия не е единствената страна, където прилагането на изискването за носене на маски се е превърнало в проблем.

В САЩ имаше няколко големи инцидента по този повод. През юли полет на Southwest Airlines се върна обратно на летището в Денвър, след като между няколко пътници избухна спречкване. Един от тях твърдеше, че е негово конституционно право да не носи маска.

Свалиха от самолета семейство с бебе, защото... ВИДЕО

През август от Delta Air Lines обявиха, че са издали близо 250 доживотни забрани за летене на хора, отказали да носят маска. Месец по-късно двама пътника от два различни вътрешни полета в Япония бяха свалени от самолета преди излитането, защото не носели предпазни средства.

„Аерофлот“ не е обявил дали ще издава дългосрочни забрани или други наказания за пътници, които отказват да стоят с маска през целия полет. Но изолирането им в определена част на самолета може да намали до известна степен вероятността човек без маска да предаде коронавирус на някой от своите съседи по седалка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай