logo

Авиокомпания обяви: Нямате ваксина - няма да стъпите на борда!

Авиокомпания обяви: Нямате ваксина - няма да стъпите на борда!

Превозвачът няма възобнови редовните си полети до страни, които са огнища на вируса

Изпълнителният директор на голяма авиокомпания с международни полети, която е основният превозвач на страната си, заяви, че когато ваксината срещу Covid-19 е налична за употреба, пътниците на международните линии ще могат да се качат на борда на самолета само с доказателство, че са се ваксинирали. Това ще бъде безкомпромисно изискване към тях.

В интервю за австралийска телевизия Алан Джойс, който е изпълнителен директор на Qantas, беше запитан каква ще е политиката на превозвача относно ваксините, когато те бъдат доставени на населението.

Плашат хората: Туристка разказа как китайците летят по време на пандемията

„Всички гледаме към промяна на правилата и условията за международните пътници, така че да ги помолим да се ваксинират преди да се качаат в самолета. Със сигурност за международните пътници, които пристигат, и за хората, които напускат страната. Смятаме, че това е необходимо“, обясни той.

Джойс не уточни дали това ще се прилага за хора, идващи от страни, където ваксината ще се разпространява по-бавно, като развиващи се или воюващи държави.

По-късно ще бъде взето решение дали авиокомпанията ще изисква пътниците, които пътуват в границите на Австралия, да се ваксинират. „Дали това ще е нужно за вътрешни полети, ще трябва да видим какво ще се случи с Covid-19 на пазара“, каза той.

„Мисля, че ще стане нещо обичайно, като разговарям с мои колеги от други авиолинии по света. Това, което търсим, е как да можете да докажете, че сте се ваксинирали, с електронен вариант на паспорт, който удостоверява каква е ваксината и дали е приета в страната, за която пътувате. Има много логистика, много технологии, които трябва да бъдат използвани, за да се случи това“, обясни директорът.

Законността на задължителното ваксиниране срещу Covid-19 стана гореща тема в Австралия, след като ваксината на Оксфорд и AstraZeneca стана третата, показала над 90% ефективност, съобщава „Гардиън“.

Защо японците бяха луднали да носят маски много преди Covid-19

В интервюто Джойс казва още, че е много малко вероятно авиокомпанията да възобнови редовните си полети до страни, които са огнища на вируса, докато ваксината не получи широко разпространение.

„За нещастие, с броя на заразените в САЩ и Европа няма да видим полети до тези дестинации с предишния капацитет докато не видим, че ваксината се поставя, което сигурно ще стане към края на 2021 г.“, коментира той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

marinov

marinov 24.11.2020 15:28

Nali vaksinata ne be6e zadalgitelna! 6te si stoqt samo v Avstralia!

Alnacino

Alnacino 26.11.2020 0:21

Mainatavi Mafioiti Mrisni