logo

9 съвета за приятно пътуване с автобус на дълги разстояния

9 съвета за приятно пътуване с автобус на дълги разстояния

Да си вземете одеало и възглавница никак не е лоша идея

Спомняте ли си училищните и ученическите екскурзии? Признайте си, че пътуването с автобус е един от най-приятните моменти, които можете да си спомните.

Днес може да не изглежда много забавно, когато трябва да пътувате с автобус на дълги разстояния, но всеки начин на пътуване има свой чар. Пътуването с автобус е значително по-евтино и често е най-доброто решение за дестинации със средни разстояния, където по въздух е нерентабилно, пътуването с кола е уморително, а железопътната линия е недостъпна, трябва да го комбинирате с автобус или отнема твърде много време.

 Как да направим пътуването с автобус по-приятно и да се насладим максимално на следващата си дестинация?


1. Пътувайте през нощта

Ако пътувате през деня, ще можете да се насладите на пейзажа, през който преминавате. Но ако пътувате през нощта, ще използвате деня за разходка. Освен ако не ви е трудно да спите, ще подремнете в автобуса и ще бъдете готови за приключенията на следващия ден.

Баалбек: Възможно ли е хората наистина да са построили такова нещо?

2. Вземете си леко одеяло и възглавница за врата

Нощното пътуване ще ви бъде по-удобно, затова се уверете, че не забравяте тези две неща. Вечерта в автобуса може да бъде прохладно, поради вентилационната система. Освен това препоръчваме да се обличате на слоеве поради промяната в температурите. Възглавницата за врата ще ви улесни значително, ще можете да дремете по-лесно и ще спасите врата си от изтръпване.


3. Използвайте тапи за уши и маска за сън

С тези две на пръв поглед незначителни неща ще бъдете спокойни по време на пътуването, особено когато решите да заспите. Другите пътници може да са шумни, да включват светлина, за да намерят нещо в багажа си. По този начин ще неутрализирате всичко, което може да наруши съня или спокойствието ви.


4. Мокри кърпички и гел за сухо измиване

Носете си мокри кърпички и сух гел за ръце. Ако пътувате 10-12 часа, ще ви трябват. Стотици пътници минават през тоалетните на бензиностанциите и други места, където обикновено има кратки почивки. Това е вашето безопасно убежище за хигиена по време на пътуванията.


5. Лека храна и вода

Не препоръчваме да пътувате с пълен стомах. Особено не яжте тежка храна преди пътуването. Но в същото време няма нужда да бъдете гладни. Носете лека, суха храна и леки закуски, малко енергийни закуски и, разбира се, вода. Това е достатъчно, за да не гладувате и да ви гади по време на пътуване. Без притеснение, ще се насладите на вкусна местна храна, когато пристигнете на местоназначението си.


6. Събуйте обувките си

Ще бъдете изненадани колко по-удобно ще бъде пътуването ви, ако се отървете от обувките, независимо колко удобни са. Цяла нощ с маратонки - няма нужда да се излагате на подобни страдания. Имате нужда от чанта, в която да приберете обувките си и, разбира се, чисти чорапи. Така пътуването ще бъде приятно за всички в автобуса.

Абхазкият Припят. Страшният град-призрак, в който останаха да живеят само 20 души

7. Книга, за да не ви бъде досадно

Преди да изгаснат нощните лампи или ако пътувате през деня, ще ви трябва нещо, за да не ви стане досадно. Ако вашият спътник иска да подремне и пак не можете да заспите, добрата книга може да бъде голямо спасение. Пътят ще мине по-бързо и ако имате таблет със себе си.


8. Външна батерия

Ако си губите времето с мобилния си телефон, помислете за батерията. Много е вероятно, щом стигнете до дестинацията си, веднага да искате да се впуснете в приключения и разходки, вместо да чакате зареждането на батерията. Външната батерия е това, което ще ви поддържа свързани и на разположение до следващата вечер, когато останете в хотела си и можете да зареждате батериите на мобилния си телефон.


9. Използвайте почивки за разкършване

Дори ако ви е студено или просто не ставате от мястото си, използвайте възможността, когато автобусът спре за почивка, за да се разкършите. Десет или 12 часа в едно и също положение е трудно, но е много по-лесно, когато се движите от време на време.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

НСМ

НСМ 23.09.2020 15:22

Каквото и да си вземе човек, ако в автобуса няма тоалетна пътуването ще е кошмарно.

Сашо

Сашо 26.09.2020 13:07

Отвратителен превод!