logo

5-звезден лукс на цената на 3 звезди и то в Европа – ето къде

5-звезден лукс на цената на 3 звезди и то в Европа – ето къде

Kак да се насладите на охолна почивка без да ви се наложи да обирате банка

Всеки заслужава малко лукс и сега, когато пътуванията се възобновяват, това е напълно възможно. Но как да се насладите на охолна почивка без да ви се наложи да обирате банка?

За щастие има такъв вариант. Luxuryhotel.com състави списък с 10-те европейски града, където се намират най-евтините 5-звездни хотели. Изчисленията са направенис помощта на Booking.com, така че да можете да релаксирате на една разумно скъпа, но луксозна градска почивка.

Вижте кои са 10-те града в Европа с най-евтини 5-звездни хотели:

7-те най-добри петзвездни хотели в Халкидики, където има всичко СНИМКИ

10. Берлин, Германия – 177 евро на нощувка

Град, който няма нужда от представяне – Берлин център на европейския нощен живот, култура и изкуство. Направете пътуване до Музейния остров, посетете Райхстага или (ако ви стиска), опитайте се да влезете в бар „Бергхайн“ докато сте в германската столица, пише „Евронюз“.

9. Родос, Гърция – 161 евро за нощувка

Най-големият от Додеканезките острови има плажове и древни руини, които можете да разгледате по време на своя луксозен престой на размна цена. За любителите на приключения Родос има езда, туристически маршрути и колоездене, както и изкушаващо гмуркане и водни спортове в Егейско море.

8. Порто, Португалия – 146 евро за нощувка

Известен със своята култура и нощен живот, Порто е идеалното място за уикенд почивка и събиране на малко слънце. Разположен на бреговете на Рио Буро, той е близо до красивата долина на Дуро, където се предлагат страхотни обиколки за дегустация на вино.

7. Москва, Русия – 135 евро за нощувка

С Кремъл и Червения площад, Москва е идеалното място да научите повече за миналото на Русия. Любителите на изкуството могат да се насладят на Третяковската галерия, а всички посетители могат да се възползват от големите зелени пространства като парка „Горки“.

6. Санкт Петербург, Русия – 125 евро за нощувка

Културната столица на Русия, известна и като „Северната Венеция“, е мястото, където старото среща модерното. Можете да посетите Ермитажа, както и някои съвременни арт проекти. В старинния му облик можете да откриете Мраморния дворец, както и многобройни исторически места, които могат да се разгледат при пешеходни обиколки които биха задоволили всеки вкус.

5. Варшава, Полша – 122 евро за нощувка

От вашия луксозен, но не твърде скъп хотел за около 122 евро можете да се разходите покрай река Висла, да посетите Двореца на науката и културата или да си вземете колело под наем за обиколка.

4. Краков, Полша – 106 евро за нощувка

Столицата на регион Малополша може да бъде вашето място за 5-звездна нощувка с отстъпка с цена около 106 евро. В града има много забележителности като 700-годишната базилика „Света Мария“ и средновековния Стар град, част от световното наследство на ЮНЕСКО.

3. Анталия, Турция – 98 евро за нощувка

Разположен на Турската Ривиера, този курорт е бил важно пристанище още от римско време. Най-бързо развиващият се град в Турция е идеален за всеки вкус, с плажове, заобиколени от хотели, пристанище с яхти и водни паркове за деца (и възрастни любители на забавленията).

2. Истанбул, Турция – 98 евро за нощувка

Място за среща на изтока и запада, най-големият град в Турция пази хилядолетна история. В този мегаполис, столица на няколко големни империи, можете да откриете култура, храна и впечатляващи исторически паметници.

Рай за най-малките! 8-те най-добри семейни хотели в Шарм ел Шейх СНИМКИ

1. Хераклион, Гърция – 92 евро за нощувка

Разположен на известния гръцки остров Крит, Хераклион заслужено заема първото място, тъй като всеки би се радвал на почивка тук, независимо какво търси. В Хераклион има парти комплекси, древни руини и пясъчни плажове. Отсядайки в някой от 5-звездните му хотели, можете да се отправите към градчето Малия, да разгледате двореца в Кносос или да отидете да се гмуркате и да видите потънали кораби на морското дъно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай