logo

5 причини, поради които туристите обожават Истанбул

5 причини, поради които туристите обожават Истанбул

Това е европейкият град с най-добър нощен живот

Истанбул, Константинопол, Цариград - наречете го както искате. Това е град, който никога не спи, град, който винаги предлага нещо ново и който през цялата си история излъчва доза мистика.

Град, който обединява два континента, култури, град, който обединява религиите. Град, в който никога нямаш достатъчно време, за да изследваш цялата му магия.

Днес представяме 5 основни причини, поради които туристите се връщат в Истанбул отново и отново. Нека ви напомним ясно какво пропускате, ако все още не сте били.

Храна

Какво предлага Истанбул на любителите на вкусната храна? Отговорът е - всичко! Искате ли месо? Няма проблем. Всички сме чували за кебап и ако някога търсите място, където да го имате на всяка крачка, това е Истанбул.

Градът е пълен с малки барове, а собствениците ще се опитат да седнете точно при тях. Ако смятате, че ресторантът е пълен и няма достатъчно място, не се притеснявайте - домакинът ще ви подреди допълнителна маса.

Кюфтета, риба, зеленчуци, плодове, салата, яхния, морски дарове - каквото пожелаете, Истанбул ще ви предложи!

Наргиле и чай

Турско кафе, всички сме чували за него. Но турците изобщо не пият кафе - те са големи фенове на чая, който сервират в онези малки чашки, които вероятно сте виждали (поне в турските сериали). Когато седнете за чай, ако гледката към Босфора или Азия не ви е достатъчна, ви предлагаме да поръчате традиционно наргиле.

Не, не е опасно, не е незаконно - с него можете да се насладите на ароматните вкусове и допълнително да подсладите следобеда си.

Забележителности

Ще се опитаме да изброим тези ключови забележителности: Синята джамия, Света София, Сюлеймановата джамия, джамия Чамлиджа, Новата джамия, кула Галата, Босфора, константинополските стени, Резервоарите, дворец Топкапъ, Домлабахче ... и има много други!

Наистина е трудно да се намери град с толкова много забележителности, които да завладяват с външния си вид и история - затова Истанбул никога не е скучен.

Пазаруване

Истинското пазаруване, първично. Това, в което имате реална връзка с вашия търговец. Пазарването в Истанбул е неизбежно, независимо дали става въпрос за класическите открити базари (като известния Капалъ чарши) или магазините, в които можете да си купите всякакви подправки като стария египетски базар до най-модерните магазини със световноизвестни стоки.

Наистина е трудно да се създаде град с толкова много забележителности, които да доминират с външния си вид и история - затова Истанбул никога не е скучен.

На всяка улица в центъра, под всеки мост се продават стоки, дрехи и обувки от всякакъв вид на (ако сте успешен преговарящ) супер достъпни цени.

Нощен живот

Въпреки че може да не изглежда така, Истанбул е градът с най-интензивен нощен живот в Европа.

От централния площад Таксим и околните улици, които предлагат многобройни клубове и дискотеки, до местните клубове от азиатска страна, където можете да се насладите на истинско турско забавление, този град предлага всякакви забавления и музика, така че всеки да намери нещо по свой вкус. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай