logo

12 странни професии, които съществуват само в Канада

12 странни професии, които съществуват само в Канада

Например, мислелили сте си някога да станете инспектор по кленов сироп? Или пък да се занимавате с малки пиленца?

За някои професии хората мечтаят с години, а други просто си изпълняват задълженията без особено въодушевление. Но има и такива, за които другите си мислят - нима наистина съществуват такива работни места?

Например, мислелили сте си някога да станете инспектор по кленов сироп? Или пък да се занимавате с малки пиленца?

Феномените на природата: Защо не падат тези висящи камъни?

Ето 12 странни професии, които могат да се практикуват единствено в Канада. 

Сътрудник в "мечата полиция"

В северна Манитоба има уникален проблем, който може да бъде решен само със силите на елитна, оперативна част - групата на мечата полиция.

В началото на зимата в този район числеността на мечките надвишава броя на хората в малки градчета като Чърчил. Затова и там работи специална група, която се грижи за безопасността на населението. 

Специалист по половата принадлежност на пиленцата 

Такива сътрудници работят в канадските ферми, за да помогнат да се определи полът на пилетата. Това звучи странно, но пък ще ви платят 25 долара на час, за да гушкате малки пиленца. 

Инспектор по кленовия сироп

Инспекторите по кленовия сироп се явяват основата на промишлеността на този сироп в Канада. Те носят отговорност за това целият процес на производство да съответства на строгите стандарти. 

Учител в Нунавут

Нунавут и Северните територии винаги търсят учители по английски или френски език.

Тези региони са наистина отдалечени и трудно достъпни, затова и се налага специално олучене. Това е уникален опит, но пък изисква себеотдаване. 

Куратор в музея на Тим Хортънс

Ако дълго време сте работили в популярната верига канадски закусвални Тим Хортънс, може да подадете заявление да станете куратор в музея на Тим Хортънс в Хамилтон, Онтарио. 

Готвач на монреалски гевречета

Ако сте си мислили, че работата с кленовия сироп е най-вкусната в Канада, сте се излъгали. Магазините за гевреци в цял Монреал непрекъснато търсят готвачи на гевречета, които могат да правят онова невероятно тесто, правейки тази закуска специална. 

Най-дългата туристическа пътека - 24 000 км! Ако ви стиска...

Пазител на Купата 

Като пазител на Купата вие носите отговорност за това най-ценният трофей на Канада да не бъде повреден или загубен.

Преди това трябва да подадете заявление за работа в Залата на хокейната слава, което само по себе си е уникално. 

Бирен обмудсман

Билните омбудсмани носят отговорност за това производството и вкуса на бирата да съответства на строгите норми, установени в дадената провинция. Но такава работа най-често е достъпна в провинция Онтарио. 

Сътрудник на EdgeWalk

Търсачите на силни усещания могат да си намерят добре платена, лятна работа в Торонто като представители на известния атракцион EdgeWalk, намиращо се в CN Tower - най-високо свободно стоящо съоръжение в Западното полукълбо. 

Събирач и упаковчик на червеи 

Събирачите и опаковчиците на червеи работят в селското стопанство на Канада. Те осигуряват жива примамка за нуждите на рибната промищленост. 

Кануист

Кануистите могат да работят в летните лагери като хора, изработващи кану или пък в спортната индустрия. Те проверяват качеството на канутата и планират екскурзии с тях за туристите. 

Сътрудник на RCMP

Кралската канадска конна полиция (RCMP) е едно от най-странните работни места в Канада. Може да помогнете да бъде унищожен международен наркокартел или пък да участвате в такъв парад, като на снимката. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай