logo

10 тайни как да пътувате повече, а да плащате по-малко

10 тайни как да пътувате повече, а да плащате по-малко

С малко подготовка ще ви излезе с пъти по-евтино

Какво трябва да направите, за да си купите самолетен билет на намалена цена, как да отидете на музей безплатно и защо апартаментите са по-добри от хотел?

Съгласни ли сте с твърдението, че самото пътуване във всеки случай оправдава парите, изразходвани за него, защото то ни обогатява? Ние мислим така, но понякога цената на туристическия пакет може да бъде оптимизирана дори и от най-оптимистично настроения човек. Възможно ли е да се намери начин да пътува по целия свят по-евтино от обичайното? 


10 доказани начина да пътуваш повече, но да плащаш по-малко

Няма да повярвате къде пътешественичка се съблече по бански докато я дебнат опасни бандити ВИДЕО

1. Използване на актуална информация за записване или специални цени на билетите


Понякога има наистина интересни оферти на много печеливши билети, които могат да бъдат намерени на различни оператори. Трябва да сте готови да отлетите бързо още утре в случай на някои от изтичащите оферти, а с други е възможно да се планира, и дори от по-рано. Тази информация се публикува например от сайта Vandrouki.


2. Научете всичко за съставните маршрути

Ако потърсите отправната точка и дестинацията, ще видите най-скъпите опции за билети. Ако прекарате малко повече времеи разбиете маршрута си на отделни сегменти и се опитате да потърсите билети за различни видове транспорт сами, можете да получите много по-хубав окончателен резултат. Спестяванията могат да бъдат значителни в сравнение с директните полети.


3. Какво е скрит град в маршрута?

Често директен полет излиза много по-скъпо, отколкото ако си купите билет по същия маршрут, но с трансфер в друг град. Да предположим, че трябва да стигнете от град А до точка Б и билетът струва $100. Може да се окаже, че има билет от точка А до точка С с прехвърляне до желаната точка Б само за $40. В този случай, можете смело да вземете евтин билет и просто да изчакате прехващането на летището.


4. Помислете, имате ли нужда от кола под наем?

Автомобилът под наем е доста удобен и най-вече сравнително евтин начин да се движите между градовете в друга страна. В рамките на един чужд град обаче, колата може да се превърне в сериозно главоболие. Ето защо, може да се окаже по-лесно да използвате услугите на местните таксиметрови шофьори или да ползвате обществен транспорт. В някои страни е много изгодно да се наеме велосипед-проверка на cctbikerentals.com.

Плато с размерите на Великобритания - къде другаде, освен в Сибир?

5. Местни промоции на билети за обществен транспорт

Много европейски градове имат специални пакети за използването на сухопътни и подземни форми на градския обществен транспорт. Например, можете да видите ежедневни оферти за абонамент за всички видове транспорт в Бавария. Спестяванията ще бъдат десетки евро в сравнение с това, ако сте закупили билети за всяко пътуване отделно.


6. Не вземайте твърде много неща по пътя

Понякога имате нужда от известно време, за да се обучите как да вземете по пътя минимум неща - но това често ви позволява да спестите значително от цената на самолетния билет. Има дори опции за полет за само 1 евро-така че има смисъл да се опитате да потърсите такива изкусителни оферти (например на Ryanair.com). Разликата в цената на билетите с и без багаж в различни авиокомпании могат да бъдат много значими. 

7. Хотел или апартамент?

Когато правите избор, не забравяйте да попитате какво има в предложеното пребиваване с инфраструктура. Евтините апартаменти могат да бъдат по-скъпи от един хотел, ако няма магазини за хранителни стоки и клонове на обществен транспорт наблизо - в този случай е по-лесно и по-икономично да живеете в хотел и да не готвите сами. Вижте картата, когато изследвате опциите на апартамента, или се чуйте със собственика, за да изясните тези неща. Използвайте Airbnb, HomeAway и други сайтове.


8. Как да посещаваме музеи и екскурзии безплатно?

Проверете предварително на уебсайта на избрания музей дали те имат специални дни и часове, в които можете да видите атракцията без заплащане. Като правило, такива действия се провеждат във всички основни културни институции - има смисъл да се вземат предвид такива моменти, когато планирате пътуване. Има музеи, които по принцип не вземат никаква фиксирана такса от посетителите. И накрая, всички галерии и музеи имат възможност за безплатни посещения според Международната студентска карта или със значителна отстъпка.


9. Използвайте местната валута, когато плащате за покупки с карта

За банката е изгодно да използва собствения си валутен курс, когато плщате с карта. За купувач, който е изправен пред двойно и тройно преобразуване, това може да бъде много неудобно - процентът е твърде висок. Проверете дали е възможно да изберете местната валута като плащате - много терминали имат такава опция.

10. Използвайте временна реакция при избора на дати за пътуване

Понякога няколко дни по-рано или по-късно полетът може да ви спести няколкостотин долара - съгласни сте, това е значителна сума! Функцията на плаващ избор на дата я има  в повечето туристически търсачки,  просто трябва да бъдете готови бързо да промените плановете си в зависимост от календара на ниските цени.

Имате ли ваши свои тайни, как да намирате най-евтините оферти за билети и хотели?

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай