logo

Защо японците спят на земята

Защо японците спят на земята

Има много причини, поради които в тази страна предпочитат да спят на пода и те не са свързани само с традицията или ограниченото пространство

Хората, отраснали на запад, са свикнали да спят сгушени в меко легло. Когато влезете в японска спалня, обаче, много е вероятно изобщо да не видите легло.

Има много причини, поради които японците предпочитат да спят на пода и те не са свързани само с традицията или ограниченото пространство в малките апартаменти. Оказва се, че от спането на пода има доста големи ползи.

Япония е страна, която заслужава възхищение по много причини. Фактът, че това е най-дълголетната нация ни кара да погледнем по-сериозно на вековната традиция за спане на пода.

Вижте защо японците продължават да го правя и в 21-и век:

Японските тоалетни. Как натиснах грешния бутон

Облекчава болките в гърба

Спането на твърда равна повърхност е хубаво за гърба и може да ви облекчи от болки, които ви тормозят от години. Спането на меко легло със сигурност е по-приятно, но матракът може да започне да потъва с времето и да кара гръбнака ви да се извива, което води до болки в гърба.

Всъщност медицинските експертипрепоръчват поставянето на дъска под матрака, ако е прекалено мек. Спането на пода също така поддържа гръбнака изправен и предотвратява извиването на тялото в неестествена позиция, съобщава Brightside.me.

Подобрява стойката

Ако спите в правилната позиция и гръбнакът ви има подходяща опора, ще ви е много по-лесно да поддържате правилна стойка през деня. Ако се преместите да спите на пода, ще подобрите стойката си, защото когато гърбът не боли, няма да усещате нужда да се прегърбвате.

Подобрява кръвообращението

Когато спите на пода, това усилва притока на кръв, защото теглото ви е разпределено равномерно и има по-малко налягане върху различните части на тялото. Спането в естествена поза предотвратява изтръпването и „игличките“, причинено от лошо кръвообращение.

Например, ако спите настрани, кръвта циркулира и се връща към сърцето, предизвиквайки различни здравословни проблеми като тромби и разшитени вени.

Може да ви помогне да ставате навреме

Ако ви е трудно да се отедлите от възглавниците и да станете от мекото си легло сутрин, не сте единствените. Много хора се мъчат, когато чуят алармата, и са изкушени да натиснат бутона за по-късно събуждане.

Когато спите на пода, ще получите нужното количество сън и, тъй като не е чак толкова удобно, няма да ви се иска да се излеждавате цял ден.

Евтино е

Защо азиатците нямат тоалетна хартия в дома си

Преминаването към легло на пода може много да облекчи бюджета ви. Средно човек харчи около 1000 долара за матрак, а ако изберете неподходящия и се наложи да го смените, ще ви струва още време и енергия.

Спането на пода, от друга страна, ще ви спести хиляди, тъй като няма да ви се налага да купувате подматрачна рамка и легло, които да паснат на матрака ви.

За кого НЕ е препоръчително да спи на пода

Подът е най-твърдата повърхност, на която можете да спите, и макар че липсата на матрак има много ползи, това не се препоръчва за някои групи хора:

- страдащите от алергии

- хора със заболявания на костите

- възрастни хора

- хората, на които им е студено през нощта.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай