logo

Защо в Тайланд има толкова много травестити

Защо в Тайланд има толкова много травестити

Тъй като те са свободни да се изразяват, те са много по-видими за всички

Когато си търсим екзотична почивка, една от държавите, за които се сещаме най-често, е Тайланд. Тази азиатска страна има много какво да предложи на гостите си – изобилие от красиви храмове и гигантски статуи на Буда, природни красоти, които всеки може да разгледа, зашеметяващи плажове, кухня и улична храна, както и места за пазаруване за любителитена шопинга.

Но като всяка друга страна, и Тайланд си има страна, която хората може да смята за нелицеприятна. Докато сте чели и търсили информация за Тайланд, почти сигурно е, че сте се натъквали на думата „катои“, която там използват за транссексуалните, известни като „женствени момчета". Момчетата на Тайланд са всъщност много известни по света и много туристи идват в страната, специално да се запознаят с тях.

Най-странните забрани за дрехи, заради които ще ви вкарат в ареста

Женствените момчета присъстват в Тайланд от много отдавна и е донякъде изненадващо, че те все още са толкова много въпреки негативното им заклеймяване. Всъщност те вече се считат за част от тайландската култура.

Има много причини, поради които женствените момчета продължават да процъфтяват. Ето някои от тях:

1. Тайланд е много по-отворена и приемаща страна по отношение на ЛГБТ

За разлика от други държави, хората принадлежащи към ЛГБТ общността в Тайланд имат много повече свобода, защото обществото им е по-толерантно. Докато в мюсюлманските страни принадлежността към третия пол е наказуемо престъпление, в Тайланд това няма никакво значение.

Тъй като те са свободни да се изразяват, те са много по-видими за всички. Разбира се, все още има местни, които гледат с лошо око на ЛГБТ, но те са предимно в селските райони, съобщава medium.com.

2. Операциите за смяна на пола и други процедури са страшно много

Освен с почивния туризъм, Тайланд е известен и с медицинския туризъм, особено за хората, желаещи да си променят пола. Тайландците имат лесен достъп до тези процедури, затова и толкова много местни мъже избират да минат през тях и да станат истински транссексуални жени, а не просто да се обличат като такива. Цените също са сравнително ниски.

3. Будистите вярват, че женствените момчета стават такива заради грехове, извършени в минали животи

Различните религии имат различни виждания по отношение на хомосексуалността. За късмет на женствените момчета, будизмът – преобладаващата религия в Тайланд, не гледа с лошо око на тях.

Те се считат за „трети пол“ в будизма и се приема, че са станали такива не по избор, но заради минали прегрешения. Това означава, че се вярва, че женствените момчета трябва да бъдат съжалявани. Те не са станали съзнателно такива, а заради кармата.

4. Превърнали са се в туристическа атракция в Тайланд

Много чужденци виждат женствените момчета като нещо екзотично и от чисто любопитство пътуват до Тайланд, за да видят за какво е целият този шум.

Някои ги търсят, за да научат повече за тях и техните особености и евентуално създават контакти с тях. Други провеждат проучвания и дейности, свързани с тях. Разбира се, има хора, които ги търсят със съвсем различна цел.

5. Търсенето на срещи с женствени момчета е голямо

Проституцията се толерира в Тайланд и е обществена тайна, че много чужденци пътуват до страната просто за секс с местните, особено с известните травестити. Търсенето на такива срещи няма никакви признаци да намалява, затова много женствени момчета правят кариера в проституцията.

На проституирането се гледа предимно като на работа, която предизвиква съжаление, а не толкова на нещо лошо, затова местните са толерантни към тях и това е една от основните причини защо този „бизнес“ продължава да процъфтява в Тайланд.

6. Кариерата им се върти около това, че се определят като транссексуални жени

Много от тези женствени момчета си изкарват прехраната като такива. Трябва, обаче, да се отбележи, че не всички транссексуални проституират. Много от тях всъщност имат други професии. В Тайланд някои от известните артисти и дори политици са женствени момчета.

Има и заведения, които се фокусират върху предоставянето на забавление на хора, ориентирани към женствените момчета. Всъщност кабаретата с транссексуални са такъв хит в туристическите райони, че за някои дори трябва да се направи резервация предварително.

7. Транссексуалните са индиректно поощрявани

Женствените момчета са толкова много, че не е изненада, че има състезания и конкурси за тях. Конкурсът за красота с транссексуални, известен като „Мис Вселена Тифани“, е толкова известен, че много от женствените момчета мечтаят да спечелят короната един ден. Състезанието се излъчва на живо по национална телевизия.

Освен конкурсите за красота, боксовите турнири с транссексуални също са много атрактивни и дори беше направен филм на таква тематика, който спечели международно признание.

Какво крият под минижупа тайландските момичета

Всички тези неща показват колко различна може да е гледната точка на един външен човек от тази на местните по отношение на женствените момчета. Мнозина смятат, че те са просто секс работници и ги поставят в негативен стереотип. Въпреки че първото е донякъде вярно, второто е доста далеч от реалността.

Женствените момчета не са много по-различни от останалите хора. Те просто избират да живеят живота си така, както считат за добре като открито разбиват половите стереотипи. За техен късмет, Тайланд няма нищо против.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

джендър от севзапад

джендър от севзапад 11.01.2021 13:38

И тук ги има, но са по -прикрити. Покрай Радев е пълно с такива, даже и по улиците спят.

Q pa q

Q pa q 11.01.2021 21:22

Жендър звучи гордо , тези които растат на педи ни управляват .

Бацето

Бацето 13.01.2021 7:20

Ежедневното тънко заливане с ЛГБТ помия и как трябва да сме толерантни е доста дразнещ.

Hali Galli

Hali Galli 13.01.2021 10:59

Епилиран и гримиран, герберин да се наричам, първа радост е за мене! и за Бойко аз гласувам, щото съм пидал.

Дедо Шишарко

Дедо Шишарко 13.01.2021 11:02

Тез тайландски треверси, изглеждат много по женствено от сума фръцнати тукашни момета, с надути джуки!