logo

Защо в Индия няма тоалетна хартия

Защо в Индия няма тоалетна хартия

Няма да я видите никъде, освен в скъпите хотели, местните се бършат с парчета плат

Има много различни традиции, обреди и други странности, които изумяват туристите от други страни. Определено почти всеки пътник има поне една история, свързана с различна култура. Eто едно толкова странно за нас нещо, но обичайно за индийците нещо, като липсата на тоалетна хартия в тоалетните.

Наех хотелска стая във Виетнам за 60 лева с басейн и закуска. Ето какво получавате тук за тези пари

Хартиеният продукт, който, изглежда, трябва да стои във всяка тоалетна, практически не се използва в Индия. Единствените изключения са най-добрите хотели и някои частни къщи. И причината за това е твърде лошата канализационна система, на която тоалетната хартия може да навреди достатъчно.

Пазете си джобовете! Местата по света, където е най-вероятно да ви оберат

Как тогава индианците ходят до тоалетната? За целта използват вода, стояща до тоалетната, разположена в малка кофа. Жителите на южноазиатската държава носят с тях пакет от тъкани, за да провеждат хигиенните си процедури. Подобни парчета плат се продават в почти всеки магазин за 10 рупии.


Като алтернатива може да се използва малък маркуч с кран, предназначението на който може да се сравни с биде. Също така в някои къщи има тоалетен спрей или неподвижен воден пистолет, който стреля с тънка струя вода.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Hahahaha

Hahahaha 16.02.2020 13:24

Cigania, mangalia i gnusotia

DeYo

DeYo 17.02.2020 9:15

Има огромна разлика между индиец и индианец... научете я ;)

Кое име?

Кое име? 18.02.2020 15:30

Над милиард задници са там, цяла джунгла няма да стигне!