logo

Защо не трябва да имате катинар на куфара?

Защо не трябва да имате катинар на куфара?

Експерти обръщат внимание на факта, че заключващите предпазители към ципа на чантите са напълно безполезни

Много пътешественици смятат, че заключването на багажа им с катинар или ключалка ще изплаши. Подобно „допълнително ниво на сигурност“ обаче може да причини повече вреда, отколкото полза.

Според професионални пътешественици куфар с ключалка е много по-забележим от всеки друг багаж без такъв аксесоар.

Хората си носят това в хотела, а причината ще ви изуми

И този факт може значително да увеличи шансовете за грабеж. Това мнение споделят и други опитни пътници. Те добавят, че катинарът изобщо не е превантивен фактор. Напротив, за крадците това е знак, че в куфара има нещо ценно.

Други експерти обръщат внимание на факта, че катинарите към ципа на чантите са напълно безполезни.

Може да се отворят съвсем лесно с плъзгач. Някои служители на летището прибягват до подобни техники, за да разберат кой е собственикът на изгубения куфар.

За да не се притеснявате за своите ценности, препоръчително е да ги вземете със себе си в ръчния си багаж.

Бен Макфайдън, известен британски лекар, на когото му се налагало да пътува често, също дава други полезни съвети за това какво не бива да правите по време на път. Той съветва, например, никога да не спите голи в хотела.

Ако човек се събуди от звуците на пожарна аларма късно през нощта, едва ли ще му хареса мисълта да губи време за обличане в тъмното, вместо бързо да напусне опасната зона.

За да усложните живота на крадците и джебчиите, експертът препоръчва да обвържете всичките си чанти и куфари с едно въже.

До тези предмети в хотелските стаи е най-добре да не се докосвате

Това няма да спре решителния крадец, но може да даде няколко допълнителни секунди, за да предотврати действията на колебливия престъпник.

Д-р Макфарлейн настоятелно моли никога да не съхранявате картата на хотелската стая с ключовата си карта в портфейла си, а също и да не пренебрегвате предпазните колани в коли, автобуси и таксита.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай