logo

Защо Гордън Рамзи не се докосва до храна в самолета

Защо Гордън Рамзи не се докосва до храна в самолета

Ястията са безвкусни, независимо какво избирате

Ако се чудите дали следващата ви почивка да е в рамките на страната или пък да се отправите до екзотична дестинация с дълъг полет, когато това отново стане възможно, следващата информация може да ви помогне да вземете решение. Това е истината за храната, която сервират в самолетите.

От начина, по който се съхраняват течностите до това колко дълго ястията се съхраняват преди да ги изядете, малките детайли са достатъчни, за да ви откажат да се храните във въздуха завинаги.

Стюардеса разкри малките си хотелски тайни и интернет полудя ВИДЕО

Дори и световноизвестният шеф Гордън Рамзи, който притежава ресторант на летище „Хийтроу“, наречен “Plane food” („самолетна храна“), и е консултирал Singapore Airlines за техните ястия на борда, не иска да се докосва до тези неща.

„Няма ши*ан начин да ям в самолет. Работил съм за авиокомпании 10 години и знам къде е била тази храна, къде отива и колко време престояла преди да бъде качена в самолета“, каза той преди време, цитиран от „Сън“.

Какво всъщност има в храната ви на борда и как се е озовало там?

Самолетната храна се съхранява до три дни преди да се сервира

Ястията, сервирани в самолетите, са създадени от кулинарни панели от самите авиолинии, но се правят от големи външни кетъринг компании, които приготвят храната в големи пластмасови съдове при определени условия в големи халета близо до летищата.

Такава компания е Gate Gourmet, която прави храната за 33 от най-големите световни авиолинии.

Храната, която се намира на полета, почти сигурно не е била сготвена същия ден. Замразените ястия, които по закон могат да бъдат съхранявани охладени до пет дни, се качват на борда и се претоплят от салонния екипаж.

Евтините прибори развалят вкуса

Има много причини, поради които бизнес и първа класа са по-добри от икономичната, но едва ли сте се замисляли за приборите. Според експерти, пластмасовите ножове и вилици правят вкуса на храната по-лош.

Освен това те може дори да не са нови. Според един доклад от 2010 г., аестралийската авиокомпания Qantas използвала отново еднократните прибори до 30 пъти преди да ги изхвърли.

Най-елементарните ястия имат по-добър вкус

Това е може би единствената стратегия за поръчване на храна на борда – винаги избирайте къри или яхния. Не само, че тези неща не могат да прегорят, но и вкусът им е много по-добър във въздуха.

Според експертите, пастата, пилешките гърди и всичко препържено не издържа на голямото налягане в салона, а освен това са и много трудни за претопляне.

Храната ще е безвкусна, независимо какво избирате

Вкусовите ви рецептори се променят на 9 000 метра височина. Това е причината доматеният сок да е толкова вкусен, а всяка друга напитка да е просто ужасна. Същото важи и за храната. Ястията ще са много безвкусни, независимо от допълнителните подправки, с които кетъринг компаниите се опитват да компенсират.

Никога не пийте чай или кафе

Това е желязно правило при летенето, което спазват дори и стюардесите. Какъв е проблемът с горещите напитки на борда вече сме ви разказвали подробно в pochivka.blitz.bg!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай