logo

Защо го прави? Блондинка катери планини в суперкъси рокли и на високи токчета СНИМКИ

Защо го прави? Блондинка катери планини в суперкъси рокли и на високи токчета СНИМКИ

Тя е изкачила много върхове с височина над 4000 м през последните години и то по начин, който нито един планинар не го прави

С високи токове и идеално прилепнала рокля Ерин Тон изглежда готова за дива нощ по клубовете със своите приятелки. И тя наистина смята да се отправи на незабравимо приключение – като изкачи колкото може повече от високите върхове на Колорадо точно в този вид.

22-годишната девойка решила да избере нетрадиционните обувки за изкачване на планини, след като превзела 57 4-хилядника в щата. Тя е изкачила много върхове с височина над 4000 м през последните години и то по начин, който нито един планинар не го прави.

Не ѝ ли измръзва дупето? Блондинка покорява снежните писти само по шапка СНИМКИ 18+

Ерин отказва да прави преходи с големи туристически обувки и раница. Вместо това залага на ужасно високите токчета.

На всеки свой преход безстрашната жена си носи лепенки и мехлем за крака. Тя е напълно наясно, че това не е нормално облекло за планината. Но по думите ѝ, външният вид заблуждава и всеки, който си мисли, че тя го прави, само за да изглежда добре, изобщо не я познава.

„Когато хората ме питат „защо“, отговорът е по-скоро „защо не“. Не помага и фактът, че съм руса, жена и изглеждам на 17-18 години“, казва тя пред „Колорадо Газет“.

„Едва когато отидох да уча в колеж в щата Ню Йорк осъзнах, че съм приемала живота в Колорадо за даденост“, добавя тя. От 2018 г. Ерин използва ваканциите си, за да изкачва планина след планина. В продължение на 2 години тя постига целта си – да изкачи 57-те върха с височина над 4000 м. Прави го със стандартни планинарски обувки.

Ерин започнала да се чуди как да отбележи постижението си. Всичко започнало като шега, а след това станало съвсем реално.

„Мислех, че ще е забавно да отпразнувам като изкача връх Елберт отново, но на токчета. Нещо като затваряне на кръга“, споделя тя. Ерин направила изкачването за два часа – много по-бързо, отколкото преди две години.

„Лично за мен е символично колко далеч съм стигнала – от това колко тежко ми беше първия път и сега, когато се катеря на токчета. Моят отговор на всеки, който иска да знае защо го правя, би бил, че имам опит и знам какво правя. Не искам да отправя послание да се прави нещо глупаво и безразсъдно. Знам къде са границите ми“, споделя Ерин.

Планината Вотоваара - "портал към друг свят"

Нейният нестандартен начин на катерене естествено привлича вниманието на много други планинари. Освен това тя не е сама в това начинание – нейна приятелка следва примера ѝ.

(Снимки: Инстаграм) 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

нсп

нсп 19.11.2020 12:00

Izobshto ne iska da privlicha vnimanie...

уххх

уххх 19.11.2020 12:08

уххх котьоооо...ако я набарам ще я клецам на всяко дръвце....вътре,вътре....

Дири го

Дири го 19.11.2020 12:18

По върхове и долини дири най-големиот ... като за 3 цола катеричка ...

Отврат

Отврат 20.11.2020 17:42

Абсолютна хурветина

XYZ

XYZ 20.11.2020 20:50

Тъпа пyTka.