logo

Защо Германия е най-странната страна в света, дори за самите германци

Защо Германия е най-странната страна в света, дори за самите германци

Говорят за бърз интернет от години, но всъщност не го подобряват

Всяка държава в света, с изключение на Германия, е странна. Всички 192 държави. 193-та – Германия, определено е супер странна. Това важи от всяка гледна точка. Защо това е така?

Защото германците ядат „мет“ – сурово месо, за закуска. Защото имат стотици видове хляб и слагат резен от всичко върху тях. Хляб с плътен слой масло и миризливо сирене. Просто не могат да спрат да ядат това нещо. Ако не си получат хляба с парчета вурст, побесняват.

Германците са подредени и десетки хиляди от тях са инженери. Но как така си няма своя версия на Google или Facebook? Твърди се, че правят най-добрите коли на света, но оставят на американците да превърнат електрическата кола в революция. Говорят за бърз интернет от години, но всъщност не го подобряват, пише “The Berlin Spectator”.

Защо това е най-подредената нация в света

Проблемът с неделите

Дори за германците Германия може да е странна. Връщаш се тук след 8 години и изведнъж езикът се е променил. Изреченията започват да се подреждат по много страннен начин.

Намирате се в Балтимор, Бенгалуру, Барселона, Белград, Бирмингам, Бризбейн, Будапеща или Бърбанк. Неделя е и искате да си сготвите нещо хубаво, но хладилникът е празен. Какво правите? Отивате на място, наречено супермаркет. Купувате си домати, паста, настъргано сирене и готов сос за спагети. След това прекарвате един час в готвене и 7 минути в ядене. Чудесно!

В тази ситуация какво правите в Берлин? Или се обаждате да поръчате пица или отивате на ресторант. Никакво пазаруване в нделя. Точка. Да, германците се притесняват за иконмиката през цялото време, но просто не отварят магазините си в един ден от седмицата. Много странно.

Защита на климата с 200 км/ч.

Ако някой вярва в климатичните промени и необходимостта те да бъдат спрени илипоне забавени, това са германците. Те посптоянно се тревожат за горите си, за въздуха, който дишат, и какво ли още не. Но въпреки това не налагат ограничение на скоростта по собствените си аутобани.

Да, германците обичат скоростта. Те ще засилят своите Голфове, Смартове, Фиести и други миниатюрни кутийки, които наричат коли, с 200 км/ч., защото им е разрешено.

Прекалена защита на данните

Футбол – сигурно няма германец, който да не обича този спорт, в който 22 души се ритат по кокалите. И всички на стадиона, с изключение на тзи 22 души, са пияни. Те се бият, пикаят из града и чупят автобуси и трамваи. Всеки друг, който демонстрира такова поведение в Германия, ще бъде арестуван. Но не и футболитните фенове. Наистина странно.

Германците много не обичат Google. Особено StreetView. Затова хиляди къщи и сгради са пикселизирани, защото германците не могат да понесат мисълта някой да види дома им на Google Maps или StreetView. Естествено, от Google не са доволни от този подход на прекалена защита на данните.

Затова в общи линии там са се предали. Снимките в големите градове не са обновявани от много време поради тази причина. Извън големите градове няма StreetView. Германците просто не знаят какво удобство предлага услугата.

Задължителна консумация на ябълков шприц

Смесването на сода и ябълков сок и превръщането му в „апфелшорле“ изглежда е задължително по закон. Всички го правят. Те също така смесват бира със спрайт. Ядат „кварк“, но не могат да обяснят какво по дяволите е това.

Първокласниците получават фунийка с бонбони на първия си учебен ден. а много тоалетни в страната имат платформи, на коиро едни неща стоят на показ, докато не ги отнесе водата. Това е повече от странно.

Ужасът с определителния член

Освен това те имат супре странни думи, които малцина, опитващи се да научат езика, могат да произнесат. Граматиката е ужасна. Особено определителният член, който е невъзможно да бъде запомнен. “Der”, “die”, “das” – пълен кошмар!

11 откачени неща, които могат (и трябва) да се видят само в Германия

„Да, германците са супер странни. Аз съм супер странен. Защото съм германец“, пише авторът на статията Иманюел Маркус, който е бил военен кореспондент в Босна и Хърватия, живял е във Вашингтон, Мексико и България.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай