logo

Внимавайте с тези неща в описанието на хотелските стаи, за да не ви измамят

Внимавайте с тези неща в описанието на хотелските стаи, за да не ви измамят

Можете да се объркате от обещанията, обикновено за тази цел се наемат опитни рекламисти

Планирането на пътуване не е лесна задача. Необходимо е да се вземат предвид много факти и нюанси. Един от тях ще бъде търсенето на хотел, където да се настаните.

За какво трябва да внимават туристите при резервацията и избора си?

Ето и няколко съвета, които може да са ви от полза. 

Художествено оформени снимки от стаите

Не трябва да разчитате само на снимки на хотела и бъдещата си стая. Ако сайтът представя само близки планове, но няма нито един общ изглед, тогава това е лош знак.

Кога хотелът може да откаже да ви настани, дори ако стаята е платена

Сега е лесно да овладеете няколко трика на Photoshop, за да добавите или премахнете излишни неща на снимката.

Няколко движения с пръст върху мишката и басейнът се "пълни" с кристално чиста вода, всички пукнатини са изчезнали, а стените на хотела изглеждат съвсем нови. Заключение: твърде перфектните снимки трябва ви накарат да внимавате.

Общата площ на стаята

Можете да се объркате от описанията на самите стаи. Обикновено за тази цел се наемат опитни рекламисти. Основното за тях е да разкажат за хотела.

В сайта може да има красиви снимки на стаята, но няма гаранция, че те ще съвпаднат с реалността. Ако общата площ на стаята ви напомня за килерче, тогава не трябва да разчитате на комфортен живот в нея.

Заключение: не забравяйте да обърнете внимание на размера на стаята.

Няма актуализация на сайта

Добрият хотел се грижи не само за поддържане на реда в стаите, но и редовно обновява уебсайта си. Ако последната информация на уебсайта на хотела не е актуализирана от няколко години, тогава трябва да помислите върху въпроса: каква услуга мога да получа там?

Хотел пусна жестока промоция за правене на бебета

Заключение: потърсете уебсайта на хотела и погледнете датата на актуализациите в него.

Google карти

Най-добрият начин да разберете как изглежда хотелът, който сте харесали - използвайте услугите на Google Maps. Намерете вашия хотел чрез това приложение.

Няма да получите снимки от стаята, но ще видите външния вид на хотела. Ако тези снимки са много различни от тези в сайта, тогава има причина да се замислите дали имате нужда от резервация в този хотел.

Заключение: оценете реалния вид на хотела чрез Google Maps.

Лоши отзиви

Важна част при избора на хотел е разглеждането на отзивите. Те могат драматично да променят мнението ви относно резервацията на стая.

Ако има много отзиви с лошо впечатление, тогава това не е добре. Най-вероятно във въпросния хотел ще бъдете разочаровани.

Трябва обаче да обърнете внимание как се пишат рецензиите. В туристическия бизнес има непрекъсната конкуренция, така че е по-добре да се научите как да различавате потребителските отзиви от реалните. Заключение: внимателно прегледайте отзивите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай