logo

Внимание! Задава се истински коледен кошмар на лондонското летище Гетуик

Внимание! Задава се истински коледен кошмар на лондонското летище Гетуик

Пътуващите от лондонското летище Гетуик на Kоледа могат да се сблъскат с истински транспортен хаос, тъй като около 250 работници смятат да стачкуват. Три отделни 48-часови стачки ще се проведат през ноември и декември, съобщава „Сън“.

Стачката е обявена за датите 20 ноември, 26 ноември и 21 декември. Тя ще започва сутринта от 5 ч. Пътуващите на 21 декември ще бъдат потърпевши точно преди Коледа, тъй като протестът ще приключи на 23 декември.

Работниците, които помагат на инвалиди и възрастни хора, ще излязат на протест с искането да им се увеличи възнаграждението с 1 паунд на час. Те са част от Обединен профсъюз и в момента им се плаща 8,27 паунда на час, което е по-малко от заплатата на хората, които карат количките с багажа.

Регионалният служител на профсъюза Джейми Мейджър заяви: „Нашите членове ни възложиха тежката отговорност да предприемем стачни действия заради тази огромна несправедливост при заплащането. Последното нещо, което нашите членове искат, е де причинят неудобство и стрес на тези пътници, които разчитат на услугите им по това време на летище Гетуик. Но те се чувстват притиснати в ъгъла от стиснатото ръководство, което отказва да се заеме с въпроса за неравното заплащане“.

Говорител на летището заяви: „Насърчаваме и двете страни да продължат обсъжданията и да работят за изход, който да разреши спора. Удобтвото на нашите пътници остава наш основен приоритет и ние оставаме уверени, че услугите на летището няма да бъдат нарушени“.

Препоръчва се пътниците, които ще пътуват от Гетуик на тези дати, да проверят дали пътническите им застраховки покриват отмяна на полети.

Коментирай