logo

Внимание: Плъзна нова схема за измама на туристи

Внимание: Плъзна нова схема за измама на туристи

Измамниците са измислили  нова схема, която удря туристите. Те използват фалшиви уебсайтове за резервация на места за настаняване. 

Измамниците регистрират несъществуващ хотел или апартамент на истински уебсайт за резервации и след получаване на заявки се свързват директно с туристите и ги молят да потвърдят резервацията още веднъж, като въведат данните от банковата си карта на уебсайта.

На този етап те заменят уебсайта с фалшив и жертвата превежда парите, без да подозира за измамата.

Италианските Малдиви – райските плажове на Ботуша

Експертът даде няколко съвета как да се предпазите от подобни ситуации.

Първо, не трябва да взаимодействате с хотела по финансови въпроси чрез месинджър, телефон или електронна поща, тъй като уебсайтовете за резервации поемат риска от недобросъвестни хотели.

Трябва също така да следите внимателно SMS-а, в който се посочва целта на плащането. Ако имате съмнения, че преводът може да е адресиран до друго лице, по-добре се обадете в банката, за да уточните.

Вълшебни италиански села ще ви платят 28 хиляди евро, за да станете техен жител и да започнете бизнес в тях!

Освен това е по-добре да не въвеждате данни за картата в непознати или подозрителни уебсайтове, без да сте се свързали с мениджъра на платформата за резервации на телефонния номер, посочен в полученото потвърждение за резервация.

По-рано през юли стана известна друга схема за измама при резервиране на почивки. Адвокат по въпросите на пътуванията заяви, че най-често срещаните измамни трикове в днешно време са свързани с коронавируса, и нарече най-често срещаната измама "презаверка на резервацията чрез положителен PCR тест".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай