logo

Вижте къде е по-добре да не ходите, ако сте жена

Вижте къде е по-добре да не ходите, ако сте жена

Странно е, че сред тях е и Япония

В цивилизования свят една жена е свикнала да се чувства свободна. Но има места, където дори местните жителки не могат да се чувстват в безопасност. Когато избирате курорт, пътувате в командировка, е необходимо да вземете предвид спецификата на дестинацията.

В кои държави жените трябва да ходят с повишено внимание. По принцип това са екзотични дестинации, страни от трети свят и страни с ислямска вяра.

1.Мароко. По-добре е да дойдете тук с колега пътник. Облечете се скромно, покривайки раменете и краката, оставайте на осветени места през нощта, внимателно изберете метода на движение. Не забравяйте, че търговците дори могат да бъдат агресивни.

Последните места по света, до които интернетът още не е стигнал

2. Египет. Препоръките за поведение в Мароко са уместни и тук. Трябва да бъдете особено внимателни, когато посещавате Гиза и исторически места, на многолюдни места и на големи пазари.


3.Ямайка. В страните от третия свят не бива да привличате вниманието с ярки тоалети, разточително харчене или наличието на ценности в полезрението на местните.


4. Индия. Екзотиката има и недостатъци. По-добре е да останете в хотела през нощта, да облечете национална носия, да оставите бижутата у дома, да се държите скромно, да си спомните културните специфики.


5. Перу. Пътуването до по-малките градове и провинцията е по-безопасно тук. Не ходете на безлюдни места, не демонстрирайте ценности и пари, не се движете през нощта сами.

Четири необикновени места в България, където се сбъдват всички мечти и желания


6. Бахамски острови. По-добре се придържайте към обществените места. Въпреки привидната безопасност, една жена може да очаква неприятности тук.


7. Колумбия. Съвети като „не вдигайте телефона на обществени места“, „не закачайте чантата на облегалката на стола“, „не носете портфейла в задния джоб“, важат за тази страна с основателни причини. Дори за мъжете е по-добре да не ходят там сами.


8. Япония. Изглежда безопасно в такава силно развита страна. Но нивото на заплаха от сексуално насилие е толкова голямо, че в метрото бяха въведени специални женски вагони. Чуждененката се възприема като екзотика. По-добре е да се придържате към правилата за безопасност и да имате компания.


9. Турция. Трудната политическа ситуация оставя своя отпечатък. Извън хотела лесно можете да станете жертва на измамници, агресивни търговци.


10. Гватемала. Въпреки видимата безопасност, не се препоръчва да се обличате предизвикателно. По време на пътувания на дълги разстояния е по-добре да имате компания, да пътувате с такси през нощта.

Да ходим там или не

Списъкът не е ограничен само до тези страни. Във всяка мюсюлманска държава една жена трябва да бъде нащрек. Това се отнася и за страни с политически проблеми или военни конфликти. Това обаче не означава „не отивай“. Важно е да бъдете внимателни и да се опитате да не пътувате в тези страни сами.
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай