logo

Видиш ли този камион, ще замечтаеш да станеш ТИР-аджия!

Видиш ли този камион, ще замечтаеш да станеш ТИР-аджия!

Луксът тук си е направо четиризвезден

Камионът, който виждате на тези снимки, съществува в един екземпляр. Той е създаден от Twins Custom Coaches - американска компания, на база на камионите Freightliner Argosy.


Той има невероятно спално отделение. Не само защото е гигантско, но и заради необичайното му  многопластово оформление. Всъщност това е единственият камион в света с двуетажно спално отделение!


Историята на компанията Twins Custom Coaches започва в западен Уисконсин, където братята близнаци Мики и Тод Ларсън израстват заедно с баща си Глен, създавайки автомобили по поръчка, а също необичайни влекачи и камиони.


След няколко години работа в други сфери на дейност, братята решили, че е време да се върнат към любимата си дейност - изграждането на автомобили по поръчка.

През 1998 г. те основават Twins Custom Concepts. Скоро вече имат редовни клиенти и проекти за Kenwood, GMC, Oakley и много други. Правели са и проекти за автомобилни изложби. Точно по това време е замислен необичайният камион.

На плаж в пластмасови кутийки – ето докъде ни докара коронавирусът

С помощта на баща си Глен момчетата са проектирали отделение за спане, което е различно от всичко на пазара. Използвайки опита на баща си, който изминал с камион стотици хиляди километри, те започнали да създават прототип.


За основа е взет употребяван Freightliner Argosy, закупен от транспортната компания JB Hunt. Това е най-често срещаният влекач за камиони с къса колесна база и дизелов двигател Cummins.


Конструкцията на малък влекач коренно се различава от производството на тежък и огромен камион.


Трябва да сте сигурни, че когато сглобите всички части, влекачът все още може да издържи 40 тона товари. Само бащата нта близнаците е имал такъв опит.

Когато проектът на хартия бил завършен, било време да се удължи междуосието на влекача до 8250 мм. Следващата задача била да се премести двигателят и трансмисията по-близо до задния талиг и да се произведе задвижващ вал от 500 мм.


Това било важна стъпка. В обичайния Argosy, за достъп до двигателя, кабината трябва да се наклони, като всеки камион с кабина над двигателя. Но с такъв гигантски "спален чувал", който трябва да заеме много място, би било просто невъзможно.


Следователно двигателят бил изместен назад и достъпът до него сега се осъществява през люк в пода на „спалния чувал“ и подвижни странични панели.
След това екипът започва работа по създаването на рамка на кабината. Щом бил готов, страните били обшити с алуминиеви листове. Гигантският покрив бил направен от фибростъкло.


Готовият проект е просто невероятен! Най вече фактът, че вътрешната дължина на хола е 7,5 метра! Естествено, има всичко необходимо за комфортен автономен престой на няколко души.


Например резервоар с 380 литра прясна вода, дизелов генератор с мощност 12 кВт, легло в основното помещение, гранитни плотове и система за домашно кино, която включва два LCD монитора със съраунд звук.

Тази наземна яхта дори е оборудвана с външен резервоар за вода със сгъваем кран. И не забравяйте за пълноценната баня с душ и облицовка с плочки.
Необичайното разположение на спалното отделение дава възможност да се получи допълнително пространство, без дори да се увеличи допълнително дължината на влекача.

Знаете ли кой е най-бедният град на планетата?

Този проект позволи на близнаците да решат да се концентрират върху камиони по поръчка. Те преместиха производството на друго място и преименуваха компанията си на Twins Custom Coach.

Е, този камион продължава да работи и дори превозва стоки. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

РУМЕН

РУМЕН 27.04.2020 3:30

НЕ СТАВА ЗА ЕС! ШОФЬОРЪТ ТРЯБВА ДА Е НА ХОТЕЛ!

Стамат

Стамат 27.04.2020 11:08

Ми то по убо от къщи ва, въх, въх, въх