logo

Веднага спрете да зареждате телефоните си на летищата по този начин!

Веднага спрете да зареждате телефоните си на летищата по този начин!

Изследователят в сигурността Вияс Секер препоръчва използването на „USB презервативи“

Обществените станции за зареждане на телефони могат да изглеждат като истинско спасение за пътниците с паднали батерии, но всъщност могат да представляват риск, който не си струва да бъде поеман.

За това предупредиха от прокуратурата в Лос Анджелис преди най-натоварените дни за пътуване в Щатите – в края на ноември около Деня на благодарността.

Макар и не твърде често, престъпниците поставят в станциите за зареждане специален софтуер и използват кабелите, за да заразят нищо неподозиращите потребители. Вирусът може да бъде използван за достъп до информация, включително пароли и видеа от зареждащите се телефони.

Е, не! Вижте какво се случи на пътничка в самолет СНИМКА

Въпреки че от Apple поправиха слабостите в компрометираните си станции с iOS 7 още през 2013 година, е по-добре да избягвате използването на обществени станции, независимо от модела телефон, който имате, пише „Бизнес инсайдър“.

Експертът по сигурността Брайън Кребс посочва, че рискът за обикновения човек от този начин на източване е нисък, но заплахата е съвсем реална.

Препоръчва се още на пътниците да си носят свои преносими зарядни и батерии и да ги включват само в електрическата мрежа, а не в зареждащи станции с USB.

Мрежата е в потрес от това, което стърчи по средата на шосе ВИДЕО

Можете също така да да си вземете USB кабели, които са само за зареждане, което няма да позволи на усстройствата ви да изпращат или получават информация по този кабел.

Изследователят в сигурността Вияс Секер препоръчва използването на „USB презервативи“ – устройства, които се слагат на края на USB кабела и не позпволяват трансфера на данни.

Защо не трябва да имате катинар на куфара?

И накрая, ако видите уведомление на айфона си, който ви пита дали се доверявате на съответното устройство, го изключете веднага, защото това означава, че то прави и други неща, освен да зарежда телефона ви.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай