logo

В тези хотели са заснети най-много култови филми

В тези хотели са заснети най-много култови филми

Най-популярен е Хотел Плаза, Ню Йорк

Всеки поне веднъж иска да се окаже на мястото на героя от любимия си филм. Поне за един ден да се потопи в същата атмосфера - да носи същите неща, да отиде на същите места и да се озове в апартамента, където е живял героят на филма. Хотелите ще помогнат за последното - в края на краищата много култови сцени са заснети в тях. Направихме селекция от седемте най-красиви хотела, в които са се провели снимките на най-добрите филми в киното. 


Хотел Плаза, Ню Йорк, Съединени щати

Хотел Плаза се счита за най-популярния хотел в киното. За първи път се появява във филма на Алфред Хичкок „Север-северозаапад“. Освен това тук са заснети още няколко култови филма - "Великият Гетсби", "Сам вкъщи 2", "Американска афера", "Какви бяхме", "Дънди Крокодила" и много други.

Благодарение на снимките на тези филми лесно можете да проследите как хотелът се е променил от първото си появяване в кадър. Различните филми показват почти всички негови атракции, включително незабравимата гледка към Сентрал парк. 


Стоук Парк, Бъкингамшир, Великобритания

В нашия списък по популярност този хотел заема второто място - 5 известни филма са заснети веднага. Говорим за филмите "Дневниците на Бриджит Джоунс", "Винаги ще има утре", "Уимбълдън", "Рок енд рол" и "Голдфингър". 


Caesars Palace, Лас Вегас, САЩ

Този хотел беше домакин на снимките на „Рейнман“, „Ергенски запой" и първата част на „Железният човек“. Почти всички места на сградата попаднаха в кадрите: фасада, рецепция, паркинг, фоайе, асансьори, басейн и дори покривът. 


Риц, Париж, Франция

Емблематичният френски хотел се превърна в снимачна площадка за някои сцени от филма „Кодът на Да Винчи“. Благодарение на този филм можете да разгледате подробно интериора на една от стаите - именно там главният герой професор Лангдън търси улики, за да разгадае мистерията.


Палацо Писани Морета, Венеция, Италия.

Заснемането на филма „Туристът“ с Джони Деп и Анджелина Джоли с участието си се състоя в два петзвездни хотели във Венеция. Един от тях показа шикозното фоайе и стълбище, но не се появява толкова често в кадъра. Но интериорът на стаите на главните герои е заснет в Палацо Писани Морета. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай