logo

В тази страна забраниха на любовниците да спят в една стая

В тази страна забраниха на любовниците да спят в една стая

Мерките са за ограничавене на разпространението на коронавируса

В Русия разпространиха препоръка към хотелите да не допускат в една стая двойки, освен, ако не са мъж и жена. 

Това е било обсъждано от Федералната агенция по туризъм. 

Тези правила ще се проследяват от самите хотели, уточняват оттам. 

В разпространения документ се съобщава още, че настаняването на клиентите в стаите трябва да е преимуществено за семейни двойки или хора, които пътуват сами. 

"Препоръките са разработени за хотелите и те ще трябва да поемат задачата да докажат семейния статус", обяснява представител на агенцията. 

Три курорта, в които всичко е прекрасно. Ако раят съществува, значи се намира там

Мерките са за ограничавене на разпространението на коронавируса. 

По-късно е пояснява, че препоръките важат най-вече за тези, които не живеят заедно в обикновения си живот. 

"Може да бъде настанена двойка, не е задължително да са мъж и жена, а например годеници или приятели, естествено, че няма да ги разделим", обясняват още от Федералната агенция по туризъм. 

За съвместно настаняване няма да са необходими специални документи, окончателните решения за настаняването ще се взима от служителите на хотелите по места. 

От 27 държави за почивка: Най-евтино е в България

В Гърция, където се очаква да пристигнат много българи, част от хотелите предлагат безплатен тест за коронавирус на всички гости.

Увеличават се ежедневно резервациите за чуждестранни туристи, които желаят да почиват през юли и август, съобщават гръцките туроператори. Неочакван интерес се проявява към наемане на яхти, което клиентите считат за по-безопасен начин с ограничени контакти през лятото.

Луксозните сезонни хотели, които вече имат достатъчно резервации, съобщават, че започват настаняване на туристи от началото на юли при нови условия. Заедно с измерване на температурата при всяко влизане в хотела, гостите ще се подлагат безплатно на тест за коронавирус.

Премиерът Мицотакис подчерта, че ще се прилагат стриктно протоколите за безопастност, както в хотелите, така и на плажа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 


 

Коментирай