logo

В тази страна повечето хора са заченати в четвъртък

В тази страна повечето хора са заченати в четвъртък

Седем невероятни факта за Исландия, които не сте чували

До 1987 г. телевизионните станции не излъчват в четвъртък, така че исландците понякога се шегуват за себе си и казват, че може да са били заченати в четвъртък.

Всички знаем, че се нарича страната на огъня и леда, че има много гейзери, че столицата е Рейкявик.

Тези седем неща обаче са по-малко известни и тъй като Исландия е много посещавана държава, не е лошо да ги научите.


В четвъртък няма телевизия

До 1987 г. телевизионните станции не излъчват в четвъртък. А именно четвъртък се смятал за ден за общуване и прекарване на време с приятели.


Катаршани

Исландците направиха малко по-различно риалити от показаните в останалия свят. А именно те излъчват „В крак с катаршианците“ и то показа живота и поведението на котките в дома.

Градът, който се превърна в "Сибирската Швейцария"

Полярна светлина

Вярвате или не, исландците могат да се наслаждават на северното сияние почти осем месеца в годината. Всичко ни изглежда очарователно, но след няколко дни, прекарани там, вероятно ще се запитаме: „Ще спре ли това?“.


Последният чийзбургер

Вярвайте или не, Макдоналдс не съществува в страната от 2009 година. Но можете да видите последния чийзбургер с пържени картофи на живо.


Домашен адрес

Не знаете адреса на някого? Не се притеснявайте, писмото вероятно ще пристигне на местоназначението. Това се отнася за предградията на страната, защото къщите там често са далеч една от друга.

15-те най-богати и щастливи държави в света

Бебе на чист въздух

Точно както датчаните и исландците оставят бебетата си пред кафенетата или ресторантите на чист въздух. А именно е нормално родителите да влизат в сградата с приятелите си и през това време да оставят децата навън.


Най-северната столица на света

Столицата Рейкявик е най-северната столица в света. Въпреки това няма сибирски температури, а средни температури, сравними с Ню Йорк.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай