logo

В Ню Йорк откриха музей на ... слузта!

В Ню Йорк откриха музей на ... слузта!

Посетителите ще могат да си играят с всякакви желеобразни материали

На 26 октомври в Ню Йорк ще бъде отворен необичаен музей, който вече е заинтересувал хиляди американци и туристи от цял свят. Той е посветен на шедьоври на световното изкуство, а на всякакви видове слуз.

Странната изложба на института Sloomoo ще заема 743 квадратни метра и ще покаже на гостите всичко, което искат да знаят за слузта и всички подобни вискозни лигавични вещества. 

Създателите решили да стартират  подобен проект заради растящата популярност на слузта - играчки, направени от вискозен желеподобен материал. Милиони деца и възрастни по света играят със слуз, купуват готови „желеобразни играчки“ от всички цветове на дъгата или се научават да ги „приготвят“ чрез стотици учебни видеоклипове в Youtube.

Неочаквано! Как Жокера „роди“ нова туристическа дестинация

И така, в новия огромен музей ще има цяло езеро от тиня, по което можете да ходите бос, и слузест бар, където посетителите ще бъдат научени на тайнствата на приготвяне на вискозно вещество с "вкуса" на бананов пай или плодове.

Гостите на изложбата ще могат да влязат в стая от светеща слуз и да преминат през цял тунел от слузест материал. Създателите обещават, че след такава разходка ще бъдете максимално релаксирани и спокойни.

Това са най-луксозните влакове в света

Освен това в музея ще има цели бъчви от оцветена слуз с различни "добавки", както и "мътна" слуз, която се разтяга като захарен памук, защото в тях е смесен изкуствен сняг.

Интересно е, че в целия музей ще се раздават салфетки, които ще трябва да се използват преди всяко ново докосване, слузта ще се променя всеки ден на изложбата!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки! 

Коментирай