logo

Ужасът да посетиш тоалетна в Близкия Изток

Ужасът да посетиш тоалетна в Близкия Изток

Дори и във ВИП зоните по летищата хигиената е кошмарна

Темата е деликатна, но не мога да не говоря за нея, след като се върна от поредна страна в Близкия Изток, където съм се нагледал достатъчно на всичко това, разказва българин с бизнес в Арабския свят.

Основният проблем на тоалетните там е винаги мръсният и мокър под. И няма значение дали това ще бъде обществена тоалетна на гарата, в бизнес залата на летището, на бензиностанция или в самолет в Близкия изток. Навсякъде е еднакво мокро и мръсно.
Никога няма да забравя тоалетната в бизнес салона на летище Джеда в Саудитска Арабия, където през 2016 г. трябваше да прекарам около 10 часа поради забавяне на полета ми. Бизнес залата беше пълна с богати араби в ослепително бели носии и червени и бели шамии на главите им.

Гнилите неща в Дания. Ходят като клошари от любов към природата

Но беше достатъчно да отидеш до тоалетната, и остовяш с впечатление, че е намираш в някаква конюшня, където живеят мигранти, а не тези богати саудитци, направо изкъпани парфюм.

И за съжаление това е норма, а не изключение от правилото.

6 места, на които можете да срещнете извънземни, едно от тях е на Балканите

Целият проблем на мъжките тоалетни в арабските и мюсюлманските страни е, че поради религиозни особености и традиции там не е прието ... да се използва тоалетна хартия. Освен това в повечето тоалетни (ако не е международен хотел или ресторант, където има предимно чужденци) дори няма да намерите тоалетна хартия.

Вместо това във всяка тоалетна има кана за вода или маркуч със сифон е фиксиран на стената до тоалетната.

Именно чрез тях се заменя функцията на тоалетната хартия.

Разбира се, когато използвате вода, огромно количество от нея пада върху пода на тоалетната, поради което става мокро. Е, подметките на обувките разнасят тази вода на голяма площ.

И благодарение на същите подметки, подът става мръсен, достатъчно е няколко посетители от улицата да тъпчат по мокрия под, дори и да не са използвали маркуча за измиване.
На приличните места и заведения заради тази особеност, в тоалетната много често дежури индуски чистач, който след всеки посетител мие пода.

И когато на това място има голям наплив от посетители, мъжките тоалетни често имат опашки по аналогия с тоалетните за жени на летището: в края на краищата, след всеки втори или трети посетител, чистачът трябва да затвори тоалетната и да избърше пода там.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!