logo

Това са най-страшните стъклени мостове в Китай

Това са най-страшните стъклени мостове в Китай

Най-високият се извисява на над 300 метра

Китай се гордее със спиращите дъха стъклени мостове, разположени в различни части на страната. Атракциите привличат хиляди туристи, търсещи адреналин.

Вижте пет от най-страшните стъклени мостове на Китай:

Zhangjiajie

Този мост със стъклено дъно е един от най-високите в света. Намира се на 300 метра височина и свързва страните на каньон, който разделя две планински вериги в парка Zhangjiajie, в централната китайска провинция Хунан.

Мостът се простира на приблизително 430 метра, като конструкцията е широка шест метра и е направена от около 99 панела прозрачно стъкло. Когато отваря врати през 2016 г., хиляди туристи се нареждат на опашка, за да го прекосят.

Мостът в местността Хонгягу

Този мост с дължина 488 метра, разположен в живописната местност Хонгягу, отваря за обществеността през декември 2017 г. и се оказва огромен хит.

Чудо на природата: Бившо съветско депо за водка сега е един от най-цветните плажове в света

По това време това е най-дългият стъклен мост в света и е проектиран да се „поклаща малко“, когато туристите се разхождат по него. Широката близо 2 метра пътека виси на 230 метра над земята между две скали, приблизително високи колкото 66-етажна сграда.

Висящ мост Shapotou

Този мост със стъклено дъно в Китай пресича прословутата бързо течаща Жълта река. Туристите се тълпяха по моста с дължина 328 метра, когато той отваря през 2017 г.

В допълнение към стъклото, по част от дъното на моста има 3D стикери, един от които прилича на огромен водопад. Целта - да се осигури максимален прилив на адреналин.

Мостът на залива Ялонг

Кацнал над буйните хълмове на горския парк Тропически рай в залива Ялонг, провинция Хайнан, този мост със стъклено дъно предизвиква световъртеж.

Структурата с дължина 400 метра разполага с няколко кръгли стъклени наблюдателни площадки, които стърчат от планинския склон, най-високата от които е разположена на височина от 450 метра.

Обградени от тройно закалено ламинирано стъкло с дебелина 3 см, посетителите се чувстват така, сякаш ходят по въздуха.

Саудитска Арабия строи нов уникален хотел

Тази ужасяваща прозрачна пътека се подава на повече от 80 метра от скала над 120-метровата пропаст в тематичния парк Wansheng Ordovician в Чунцин.

Атракцията се простира на зашеметяващите 69.6 метра след скалата, осигурявайки вълнуваща гледка към долината отдолу. Общата й дължина е близо 200 метра, като не повече от 30 посетители могат да стъпят на моста едновременно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай