logo

Това са най-красивите мостове в света

Това са най-красивите мостове в света

Най-високият се намира във Франция

Трудно е да се намери по-романтично място за разходка от тези мостове - особено един немски. Въпреки че според легендата такъв перфектен лък би могъл да бъде направен само от някой „дявол“, няма нищо толкова ужасно свързано с тази средновековна култура.

Винаги се възхищаваме на това, което създава природата, но се възхищаваме и на различните архитектурни чудеса.

Този път дойде ред на мостовете, които са най-популярни в света.

Биксби - Калифорния

Мостът м този щат е една от най-зрелищните постройки. Той достига височина от около 80 метра и дава невероятна гледка към Тихия океан.

Колумбия Айсфийлд Скайуолк - Канада

Носете си възглавницата на почивка – ето защо

Този стъклен мост в Албърта привлича много любопитни и приключенски духове. Разположен на надморска височина от 280 метра, той предлага невероятна гледка към канадските планини.

Виадук де Мийо - Франция

Със своите 343 метра той държи рекорда за най-високия мост на планетата, с 19 метра по-висок от Айфеловата кула. Много хора, преминали моста, споделят преживяването като „разходка по облаците“, а минималистичният дизайн се слива със зелената долина.

Дяволският мост - Германия

С него се свързват много легенди заради перфектната арка на моста и една от тях е, че само дяволът е могъл да създаде такова чудо, но това не е вярно.

Бруклинският мост - САЩ

Защо го прави? Блондинка катери планини в суперкъси рокли и на високи токчета СНИМКИ

Този известен мост предлага фантастична гледка към Голямата ябълка, така че ако някога отидете в Ню Йорк, определено трябва да го посетите. Мостът свързва Бруклин с Манхатън.

Карловия мост - Чехия

Разположен в Прага, на този мост на Вълтава има няколко паметника и е вторият най-стар мост в Чешката република. Неговото съкровище е историята, както и няколко легенди, които са свързани с мястото.

Риалто - Италия

Въпреки че Венеция е известна мостове като Моста на въздишките, този мост все още е номер едно в града. Това е най-старият венециански мост, но наскоро бе напълно реновиран. Построен в края на 16 век и е една от забележителностите на града.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай