logo

Това са държавите, които се отварят за туристи – но само с ваксина!

Това са държавите, които се отварят за туристи – но само с ваксина!

Новата политика означава, че на пътуващите, които имат сертификат, няма да се налага да се подлагат на тестове и самоизолация

С началото на ваксинирането много хора си върнаха надеждите, че ще могат да пътуват отново това лято. Това дава шанс и на местата, разчитащи на туризма, да подпомогнат икономиката си.

Няколко държави вече обявиха, че ще приемат туристи, които са ваксинирани, и дори няма да изискват от тях да се подлагат на карантина и да си правят тестове за Covid-19.

Гърция, Кипър и Исландия са част от страните, които разкриха плановете си да приемат пак туристи при определени изисквания. Вижте списък на държавите, заявили, че ще допуснат на територията си ваксинирани пътешественици:

Бразилска моделка попадна в хотел за карантинирани във Великобритания и разказа какво видя

Исландия

Исландия заяви, че няма да изисква от туристите да се поставят под карантина, ако имат ваксина срещу коронавируса. Сега на влизане в страната пътуващите трябва да си направят PCR тест и да се изолират за 5-6 дни, след което да си направят втори тест.

Новата политика означава, че на пътуващите, които имат сертификат, че са се ваксинирали, няма да се налага да се подлагат на тестове и самоизолация. От исландското министерство на външните раборти обясниха, че сертификати за ваксинация в момента се валидират от Световната здравна организация, съобщава „Дейли Стар“.

Сейшелите

Туристическите власти на Сейшелите казаха, че страната ще приема ваксинирани туристи „от всяка част на света“. Всеки, който се ваксинира, ще трябва да изчака две седмици преди да може да влезе в страната.

Ще има изисквания за влизане, като доказателство, че двете дози са инжектирани, както и отрицателен тест за Covid-19. Границите ще останат затворен за гости, които не са ваксинирани или които не пристигат от държави от разрешения списък.

Гърция

Министърът на туризма Хари Теохарис каза, че Гърция се надява да приема отново туристи от 14 май. В момента няма нужда да показвате доказателство, че сте се ваксинирали, но ви трябва отрицателен тест преди да пътувате.

Кипър

Страната се надява да въведе нова политика, при която ваксинираните пътешественици няма да се налага да минават през тестове и карантина. От 1 май влизането ще става като покажете доказателство, че сте се вкаинирали най-малко две седмици по-рано.

Румъния

Румъния обяви, че пътуващи, които са се ваксинирали, ще бъдат изключени от изискването за карантина. Те, обаче, трябва да са получили и двете дози, като втората инжекция трябва да е поставена не по-малко от 10 дни преди пристигането в страната.

Казаха как ще се пътува до три любими на българите туристически дестинации

Полша

Полша вече премахна задължителната 10-дневна карантина за пътуващи, които са си поставили ваксина, ако те могат да го докажат. Карантината е премахната и за гости, които имат отрицателен тест, направен 48 часа преди пресичането на границата.

Мерките за ограничаване на коронавируса по света се променят постоянно, така че проверявайте какви са изискванията в избраното от вас място преди да тръгнете и непрекъснато следете ситуацията.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай