logo

Това място е едно от най-загадъчните на планетата

Това място е едно от най-загадъчните на планетата

Пещерата на черния дявол - какво крие най-мистериозното място в Сибир

Това мистериозно място се намира високо в планината, недалеч от село Топаново, намиращо се в тайгата. Не можете да стигнете до тук без опитен спелеолог или местен водач. 

Пустотата в планинската верига е наричана популярно „пещерата на черния дявол“.

Местните са сигурни, че тук се срещат миналото и бъдещето, тук са отворени порталите от света на живите към света на мъртвите. Тук може да се случи всичко, защото това странно място е чувствително към външния вид на хората.

Вижте кои са най-големите улични пазари в света

Някои експерти са уверени, че сложната енергийна структура на информационното поле на пещерата е много опасна за хора с ниско ниво на духовно развитие, лоши мисли и намерения. Те се опитват да обяснят това по всякакъв възможен начин от гледна точка на науката.


Тектонски разлом или радиомаяк

Разломът на плочите преминава през пещерата Кашкулак - това е географското наименование на мястото. Кухината има четири етажа, последният от които е тектонски разлом. Непоканените гости на пещерата виждат кошмарни изображения и най-парадоксалното е, че абсолютно различни хора са сигурни в едно - те виждали шаман. Жена от представителите на шаманската общност, провеждащ ритуали в пещерата на черния дявол, донесла негативите на снимките за изследване. Снимките показват, че определено изображение се показва над нея. Проучването показа, че кадърът не е бил осветен и на снимката има реален обект.

Преди няколко десетилетия само пещерняци и местни шамани знаели за пещерата, но напоследък храстите близо до входа отново са окачени с парченца плат. Това е знак на уважение към древните сили, дебнещи в мрака на пещерата. Легендите не само не умират, но се раждат. Наскоро се появи хипотеза, че записаните тук магнитни аномалии се дължат на радиомаяк, който е инсталиран от представители на извънземна цивилизация.


Енергийната памет на пещерата

Много хора са сериозно убедени в това. Съществува и версия, че не само човешкият мозък е способен да съхранява информация, но и всичко около него. След като жертвоприношения са били направени в пещерата, цялата негативна енергия от процеса била погълната в пещерата и сега някак се проявява под формата на зловещи явления.


При изучаването на самата планина, в която се намира пещерата, се оказа, че растящите тук растения имат мутации. Броят на болните растения е по-висок от където и да било другаде наблизо. Може би това се дължи на същите електромагнитни импулси, които произхождат от самата пещера.


Леговище на черния дявол

По принцип всяка пещера има специфичен ефект върху психиката. Пълна тишина, мрак, тъмнина, стабилна температура и никаквоно движение на въздуха - при такива условия дори скромното въображение ще се разиграе сериозно. Както и да е, местните жители са сигурни, че пещерата притежава древна енергийна сила.

Древните японски тунели Тункарарин

Това място е едно от най-загадъчните на планетата, напълно неизследвано от човека. Има четири етажа, проучен е само първият, където според предположенията ритуали са се провеждали в продължение на векове. Местните жители настояват да покажат искрено уважение към пещерата и са сигурни, че има места в природата, които трябва да бъдат почитани особено, включително и това.

В дебата за паранормални свойства научните теории, приказките за пещерняци, шаманските легенди и откровените измислици са преплетени. Междувременно пещерата продължава да пази своите тайни, които остават неразгадани. Няма съмнение, че това култово място е ритуално светилище, а черен шаман или черен дявол, както преди хиляди години, срещат онези, които не се страхуват да дойдат в неговото владение.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай