logo

Това ли е най-подцененият град в Европа?

Това ли е най-подцененият град в Европа?

Дрезден възкръстна, след като беше сринат от най-бруталната бомрардировка

Пътувал съм много в Европа. Зад мен има 20+ държави и сто града, а в някои страни съм бил многократно. За всичките си пътувания видях само един град, който ме впечатли повече от Дрезден ... това е Виена, за която определено ще говорим.

Дрезден е вторият най-красив град в Европа, който съм виждал през живота си, пише в социалните мрежи наш пътешественик.


Красотата е много субективно понятие. Това, което е красиво за един, може да бъде грозно за друг. От друга страна, има някакво формирано „обществено мнение“, с което обикновено всички са съгласни. Така че с твърдението, че Флоренция е един от най-красивите градове в Европа, е много трудно да се спори, защото това е добре известен факт.

Как изглежда един град в сърцето на пустинята Гоби в Монголия

Знаете ли, че преди Втората световна война имаше друга добре известна истина, която гласеше, че Дрезден е един от най-красивите градове в Европа? Дрезден гордо носеше прякора „Флоренция на Елба“ и се смяташе за толкова красив, че във възприятието на хората дори не беше град, а огромен музей на открито. Но тогава започна войната.

Кои са най-популярните места на планетата за радиоактивен туризъм

Дрезден беше сринат до основи при една от най-бруталните бомбардировки в цялата война, при която загинаха над 25 000 души. Целият исторически център остана в руини, а от някогашната „Флоренция на Елба“ нямаше и следа. Така Дрезден и загуби статута си на "един от най-красивите".


През 21-ви век Дрезден напълно възстанови историческия си център! Може би това е едно от най-впечатляващите прераждания, сравнимо с това, което Хирошима преживя през своето време. Сега Дрезден изглежда точно така, както е изглеждал до онази кървава нощ, точно когато е бил наречен „Флоренция на Елба“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

katia

katia 01.07.2020 10:13

Напишете кой бомбандира Дрезден до основи - тези, които сега се прдставят за победители във II-та световна война - армията на САЩ / както впрочем и споменатата Хирошима/ .

Mihailof

Mihailof 01.07.2020 15:50

Война е е било ,лошо нещо ,тези същите радетели за ,,човешки права'' няма място по света където не са направили поразии,включително и в София,Белград.............

Да,бе,да

Да,бе,да 02.07.2020 15:38

В.Търново с нищо не отстъпва на тези градове.