logo

Това е пазар за младоженци в Китай

Това е пазар за младоженци в Китай

Често булката се купува и без знанието на младоженеца

Идеята за силно семейство в Китай е малко по-различна от нашата визия и като цяло институцията на брака има редица различия. Една от интересните характеристики е фактът, че родителите помагат да се намери съпруг или съпруга.

Мнението на по-старото поколение в Поднебесната империя се почита и до днес. И „без благословията на бащата“ двойката няма да може да сключи съюз по ред причини (обикновено финансови). На помощ на децата идват родители, както и близки роднини и дори сватове. Има така наречения „Пазар на булки и младоженци“, където стоят предимно по-възрастни дами със снимки на своето потомство. Прави впечатление, че кандидатът за ролята на „новата клетка на обществото“ по принцип може да не знае за подготвения сценарий.

Бъдещите баби търсят подходяща партия за детето си сред тълпата. В този случай външният вид играе далеч не водеща роля. В такъв съюз, полезен за семействата, е важно каква позиция заемат снахата и зетът, каква образователна институция са завършили и как в резултат на това семействата ще могат да си взаимодействат.

Дървените църкви, строени за един ден за борба с епидемиите

Също така си струва да се отбележи, че откупуването в Китай все още е задължителен атрибут. По този начин младоженецът и неговите роднини трябва да осигурят достатъчна сума за закупуване на жилище за „младите“. В този случай апартаментът (в случай на развод) често остава за семейството на булката. Целта на бъдещата „майка“ е да разбере точно колко семейството ще трябва да плати от джоба си, за да се осъществи бракът. А от своя страна отсрещната страна трябва да предостави факти, доказващи, че дъщеря им „е точно това, което е необходимо“ и има много достойнства.

Този народ праща децата си в секс общежития, за да се учат на любов и още нещо 18+

Разбира се, съвременното поколение се отдалечава от такива традиции и се опитва самостоятелно да организира своя начин на живот и живот. За да успокоят роднините, има дори специално обучени хора - „съпруги и съпрузи под наем“, чиято задача е да се покажат на семейно тържество и да им дадат поне още една година, за да намерят своята сродна душа. За хората над 30 години (възрастта, когато китайката вече се смята за стара мома, а китайският мъж трябва да има потомство), такава помощ е много полезна, защото рискът да останат сами и да не продължат рода си е много голям.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай