logo

Топ 4 държави в света, където са най-високите заплати!

Топ 4 държави в света, където са най-високите заплати!

Някъде наистина не успяват да си похарчат парите

В различни части на нашата планета нивото на заплатите е много различно.Тук основният фактор е нивото на благосъстояние на държавата като цяло.Според данните за 2020 г. направихме списък на четири държави, в които се плащат най-високи заплати.


Белгия

Минималната заплата е 1500 евро, а максималният осигурителен доход е $ 3000. Защо населението живее толкова добре тук? Тъй като има добре развита текстилна индустрия, която е търсена по целия свят, производство на метали. Добре развитият високотехнологичен производствен сектор и производството на диаманти носят значителни държавни приходи.


Австрия

Средният статистически доход за година е $ 50 000. Нивото на безработица тук е под 5%.

Интересни факти за Финландия, които може би не знаете

Освен високите технологии в различни сектори на производството, селското стопанство, страната произвежда висококвалифициран персонал. Туризмът носи много пари в държавната хазна.

Австрия е добре разположена географски и е мечта за много чужденци.


Люксембург

В Люксембург месечният доход е рекордните $ 4090. Това е една от най-богатите страни в света с висок жизнен стандарт.Тук се развива промишленост и производството на стомана.

Норвежката магистрала в океана, от която могат да ви настръхнат косите ВИДЕО

Люксембург има много организации на ЕС, благодарение на офшорната зона.Той също има най-благоприятните преференциални условия за бизнес, Ето защо почти всеки жител на този град има добра сметка в банките, където регистрират офшорни компании.


Швейцария

Страната е широко известна със своите планински пейзажи и тучни полета.Тук според миналата година най-високите заплати са около 5000 евро, а в Цюрих те могат да достигнат 9 500 евро.

Швейцария се занимава с добив и продажба на злато по целия свят. Тук са развити химическата и фармакологичната промишленост. Страната произвежда текстил, висококачествени продукти в областта на високите технологии. Сигурно е по-популярна със своите часовници, които са търсени по цял свят.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Читател

Читател 23.06.2020 23:35

Статията не е коректна!Заплатата в Белгия от 1500 € не е нето,а бруто!Чистата сума за получаване е около 1300€!

Владимир

Владимир 24.06.2020 5:26

За Люксембург също данните са доста преувеличени . 4090 е заплатата на служител от Евр.институции .Високи са запл.на банковиге служит.,държавните служителит. ,но за сметка но това се изискват и много умения като напр.владеенето на ниво С1 на немски, фр.и люксем.език.

И ние произвеждаме

И ние произвеждаме 24.06.2020 6:54

Злато, ама го правим на кюлчета и го изнасяме за Канада. Е, част от кюлчетата по пътя се отклоняват и попадат в нощното шкафче на Баце...

Mai

Mai 24.06.2020 19:29

Абе чесно да ви кажа наща българската заплата е топ 250€ на месец

Жоро

Жоро 25.06.2020 7:12

Ами подредили са се хората. Трябва да взимаме пример от такива държави.

Асан

Асан 25.06.2020 11:51

Големички са заплатите, ама цените на стоките как са? Знаете ли колко е вазелина там??

ГиКв

ГиКв 26.06.2020 16:16

Пълна глупост!