logo

Тежък проблем мъчи еднакво Елизабет II и Кейт Мидълтън, когато тръгнат на път

Тежък проблем мъчи еднакво Елизабет II и Кейт Мидълтън, когато тръгнат на път

За външния наблюдател изглежда, че кралските особи си прекарват страхотно докато им показват културните съкровища на света

Кейт Мидълтън се присъедини към семейството на кралица Елизабет II, когато се омъжи за принц Уилям през 2011 година. Оттогава херцогинята на Кеймбридж е направила страшно много пътувания в качеството си на член на кралското семейство в чужбина.

Въпреки че произходът на Кейт не е кралски, има нещо, по което пътуванията ѝ много си приличат с тези на британската кралица.

Когато член на семейството ходи в чужбина, той често посещава най-големите забележителности. За външния наблюдател изглежда, че кралските особи си прекарват страхотно докато им показват културните съкровища на света, пише британският „Телеграф“.

Защо 1 чай в хотел Ritz в Лондон струва 60 паунда

Човек, който е навътре в нещата, обаче, разкрива, че това съвсем не е така. Независимо дали кралицата посещава някоя дестинация или Кейт, често и двете нямат особен контрол върху това какво разглеждат и за колко дълго.

Репортерът на „Телеграф“ Гордън Райнър, който е участвал в 20 кралски пътувания, споделя преживяното в компанията на височайшите особи. Той обяснява, че пътуването често е много забързано и при стриктна програма.

„Да обикаляш света и да се срещаш с държавни глави и да ти показват културни ценности звучи като един прекрасен живот. Въпреки това не завиждам на кралското семейство.

Техните посещения до световноизвестни места траят по-малко от 40 минути, а е много вероятно повече да не се върнат там“, обяснява Райнър.

За тези посещения може да е необходимо планиране, отнемащо цели 6 месеца.

Говорител на канадското правителство разкри кои са били най-големите предизвикателства преди посещението на Уилям и Кейт в Канада през 2016 година. Това включва „вземането на мерки всички да мине гладко, навреме и успешно“.

„Не е нужно да казвам, че логистиката и техническите детайли са значителни“, добавя той.

Членовете на британското кралско семейство винаги пътуват с голям антураж. Когато Кейт и Уилям посетиха Пакистан миналата годинма, те бяха придружени от 14 души персонал. Сред тях бяха такива ключови фигури като Саймън Кейс – личният секретар на Уилям, и Катерин Куин, личната секретарка на Кейт.

Освен това херцогът и херцогинята има координатори на програмата за административната и логистичната поддръжка. Кейт пък си има личен фризьор, който се грижи всеки ден тя да изглежда безупречно.

Личен асистента помага на двойката с ежедневната програма и кореспонденцията с вътрешните и външните контакти.

Когато кралицата тръгва на път, едно необичайно нещо е от особена важност. Според Райнър, местоположението на тоалетните и разположението на тоалетната хартия е от огромно значение при посещенията на кралицата.

Камила на Чарлз разкри какво кралското семейство не смее да прави по време на път

Той разкрива, че специална „стая за оттегляне“ се обозначва, когато кралицата и съпругът ѝ са на път.

Бивш помощник на семейството му казал: „Домакините прекарват повече време в притеснение относно организиране на тоалетната, отколкото за каквото и да е друго. До такива детайли като в какъв цвят трябва да са кърпите и дали хартията е от подходящата марка“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай