logo

Тази европейска столица ще засади огромна гора в центъра си

Тази европейска столица ще засади огромна гора в центъра си

"El Bosque Metropolitano" ще изчисти напълно въздуха в Мадрид

Свидетели сме на това, че през последното десетилетие все повече гори изчезват заради бетонни сгради. Ето защо тази новина, идваща при нас от испанската столица, доста зарадва всички любители на природата - Мадрид ще засади най-голямата гора в Европа!

Гората, наречена "El Bosque Metropolitano", ще бъде новите бели дробове на Мадрид с над 450 000 засадени дървета и друга растителност.

Германци за Анталия във време на коронавирус: Не е толкова страшно!

Той е част от план, известен като "Мадрид 360", който включва серия от мерки, въведени от градската управа за подобряване на качеството на въздуха в столицата и намаляване на замърсяването в съответствие с насоките на Европейската комисия.

Гората ще се простира по дължината на зелен пояс, който ще съдържа нови паркове, детски зони, кучешки паркове, велосипедни и пешеходни пътеки ... Първите дървета ще бъдат засадени през октомври и ще включват местни видове като маслини, върби, ясен, бряст, хвойна и различни видове храсти.

Подводните Езера на отчаянието, където никое създание не може да оцелее ВИДЕО

Мадрид е "зелен" град, а обществените паркове като "Каса де Кампо", "Парк дел Буон Ретиро" и "Мадрид Рио" са невероятно популярни както от местните жители, така и от туристите. Въпреки това градът страда от лошо качество на въздуха от години поради задръстванията, особено поради големия брой дизелови автомобили, които са отговорни за по-високия процент на замърсяване.

Столичната гора е дългосрочен градски проект, който ще бъде напълно реализиран до 12 години. След като всичко е готово, гората ще абсорбира огромни количества въглеродни емисии, ще подобри биоразнообразието, ще намали замърсяването и ще бъде градският топлинен „регулатор“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай